Alla kan bli ultralöpare - nybörjarens första steg

Passar för

För alla som är nyfikna på vad ultralöpning är och hur man kommer igång. Föreläsningen riktar sig till både motionärer och elitmotionärer som är lockade av att prova på ultradistanser. Inga förkunskaper krävs men ett intresse för träning är bra för att få ut så mycket som möjligt av föreläsningen.

Innehåll

Ellen och Johnny från Pace on Earth bjuder på sina bästa knep för att komma igång med ultralöpning. Alla har vi en gång varit nybörjare, och även om man tränat löpning ett par gånger i veckan och kanske till och med sprungit ett maraton så är det här med ultra något helt annat. Många fascineras av tanken att kunna springa riktigt långt. Men hur tar man sig dit? Hur tränar man för att klara av att springa 100 miles eller genom nattens mörka timmar? Och hur vet man när man är redo för ultra?

Ellen och Johnny är några av Sveriges mest erfarna ultralöpare och med hjälp av konkreta strategier och handfasta tips och råd lotsar de publiken genom de hinder man vanligtvis möter när man börjar träna för ultradistanser. De motbevisar också några populära fördomar om ultralöpare, som till exempel att ultralöparen springer minst 10 mil i veckan och inte hinner med varken familj eller vänner, och att knän och höfter slits ut av så mycket löpning. De tar också upp den kontroversiella frågan: är ultralöpning nyttigt?

Föreläsningen går igenom ett antal nyckelområden som är avgörande för att klara av en ultradistans. Ämnen som berörs är till exempel:

  • träning

  • återhämtning

  • hur gör man för att kroppen ska hålla

  • energi

  • salt- och vätskebalans

  • mentala strategier

  • skador

Målet med föreläsningen är att åhörarna ska få en inblick i hur man går tillväga för att så småningom kunna springa en ultradistans. Föreläsarna vill också att inspirera till att gå bortom de gränser man satt upp för sig själv och våga tro på att man klarar av det man tidigare trodde var omöjligt — oavsett varifrån man startar sin resa. Pace on Earths slogan är “ultralöpning är som livet — det finns inga gränser för vad som är möjligt”, och den här inställningen genomsyrar föreläsningen.

Fakta

Föreläsare: Ellen Westfelt och Johnny Hällneby
Tidsåtgång: Presentationen tar ca 1:30, frågestund på 15-30 minuter rekommenderas
Kan bokas med efterföljande tränings- eller löppass om så önskas


Boka

Kontakta Jënni Jalonen för offert och upplägg
E-post: jenni@paceonearth.se
Telefon: +46 76 256 58 68

ultralopning_forelasning.jpg