Bananpannkakor

Bananpannkakor är enkelt att göra, håller ihop bra, har mjuk och saftig konsistens och är lätta att äta medan man springer. Ellen åt massor av dessa under BRR100 och tyckte att de var lyxig tävlingsmat!  

  • 1 mogen banan (gärna med svarta prickar)
  • 2 ägg
  • 1-2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Smör eller kokosolja till stekning

Mixa banan, vaniljpulver och salt ihop med ett av äggen. Vispa upp det andra ägget i en skål och häll sen i de mixade ingredienserna. Vispa lite till. Stek i smör eller kokosolja på medelvärme. Små pannkakor är lättast att vända. Vill man experimentera kan man ha i mandelmjöl, öka mängden ägg om man tycker det blir för sött, tillsätta honung om man istället vill ha mer sötma, eller addera grädde om man vill ha det mer likt vanliga pannkakor.