Snabbtest av Craft Elite Run Weather Jacket

Skrivet av Ellen, 2014-11-04

Häromdagen sprang vi 4,5 timmar på Roslagsleden. Några få grader varmt, det regnade hela tiden och tidvis blåste det rätt mycket också. Alltså helt perfekta förutsättningar för att testa nya Craft Elite Run Weather Jacket.

Jag passade samtidigt på att testa nya underställströjan i merinoull, Craft Warm Wool Crew Neck

Här kommer snabbrecensionen (har ju bara testat jackan en gång ännu), men blev så kär i den att jag inte kan vänta med att skriva lite.

Det här kan mycket väl vara den bästa löparjackan någonsin!

Jackan är vind- och vattentät med tejpade sömmar, vilket brukar innebära att man efter en stunds löpning blir blöt inifrån, men så var inte fallet den här gången. Har en motsvarande vattentät jacka från Salomon (också lila, med huva och jättesnygg!) men oavsett hur långsamt man springer så blir den jackan lika blöt inuti som utanpå efter en liten stund. 

Nu var vi ute i 4,5 timmar. Vi sprang inte superfort, men inte jättelångsamt heller. Fantastiskt härliga terrängstigar på Roslagsleden! Flera gånger under passet kände jag att det här är den bästa jacka jag någonsin testat. Jag var lagom varm, blev inte svettig och blöt, den höll tätt mot vind och regn och den kändes lätt. Verkligen superlätt, varm och torr! Det kan såklart också bero på att jag hade underställströja i merinoull under, men ändå. Jackan har vädringshål på flera smarta ställen där luften och fukten uppenbarligen smiter ut utan att man blir kall. 

Jackan har många fiffiga detaljer, allt går att justera så att det sitter bra och den känns lyxigt välgjord. På mig sitter den också perfekt och jag älskar den mörka rödlila färgen. Finns också i svart med rosa eller blå detaljer, och för killar också i svart och i en mörkorange färg som är supersnygg på Johnny!

Craft har lyckats grymt bra med både design och tekniken bakom jackan och ska man satsa på en ny löparjacka i höst/vinter så är det denna. Den är såklart inte gratis men känns klart prisvärd och jag hoppas att den håller i många år, för jag kan inte tänka mig en bättre jacka :)

Uppdatering på recensionen kommer när vi hunnit testa jackorna mer!

I skrivande stund finns jackan att köpa i just den här färgen hos Nelly.com, Outnorth.se och på Löplabbet Kungsgatan i Stockholm och på Team Sportia i Uppsala.


FAKTA
(hämtat från Craft.se)

Craft Elite Run Weather Jacket
- Wind and waterproof fabric with 4-way elasticity    
- Weather-mapped taped seams    
- Ergonomic fit for optimal freedom of movement    
- Chimney ventilation openings at sweat zones    
- Strap solution to fold in hood    
- Small inner pocket at front    
- 360 degrees visibility

Pris ca 1500 kr

Craft Warm Wool Crew Neck
The Best of two worlds by using our unique air channel knitting technique.
- Polyester on the outside for perfect moisture transportation
- Merino Superwash on the inside for excellent warming features

Pris ca 500 kr