Våra coacher

Johnny Hällneby

Johnny är själv ett levande bevis på att allt är möjligt. Han älskar att ta sig an utmaningar som på pappret kan te sig nästan korkade — som att inte ta ett enda promenadsteg under en 24-timmarstävling, eller att göra sin ultradebut på 100 miles och springa in på den då tredje bästa svenska tiden på 100 miles genom tiderna. 

Samma sak går igen i coachingen. Inget mål är för högt, bara du börjar i rätt ände, bygger strategiskt och målmedvetet och är klok på vägen. Om du vet vad som krävs för att uppnå ett visst mål och sen gör ditt jobb, hur kan du då inte lyckas? Med det inte sagt att det inte är tufft och kommer göra ont, men Johnny är expert på att hitta knep som får våra adepter att tycka att det är den mest naturliga sak i världen att springa upp och ner i en backe i två timmar. Eller att det är riktigt roligt att ge sig ut och springa klockan 03 på natten bara för att testa hur det känns att gå i mål klockan 06.

Johnny inspireras mycket av ultrapodcasts från USA och kan nörda in fullständigt på puls-zoner och HRV (Heart Rate Variability), för att i nästa stund prata om meditation och zen-löpning. Johnny finns i Stockholm.


Ellen Westfelt

Ju tuffare, blåsigare och lerigare — desto bättre trivs Ellen. Att låta bli eller ge upp finns helt enkelt inte i hennes vokabulär. Dessutom har hon den unika förmågan att få andra att känna samma sak, att det inte finns några gränser för hur långt man kan nå. Från 1 mil till 100 miles på ett halvår. Eller ett varv till på 24-timmarstävlingen när man tror man har däckat. Eller helt enkelt träna dig redo för ditt livs största utmaning. Ellen inspirerar.

Själv springer hon helst äventyrslopp och har sprungit både UTMB och Ehunmilak 100 — 100-miles lopp med mer än 10 000 höjdmeter. Hon har gjort några av sina bästa lopp i riktigt tuffa förhållanden och vet hur det känns att springa nonstop i 46 timmar. 

Hon pratar gärna om kost och har ett outtömligt förråd av förslag på tävlings- och långlöpningsmat. Oavsett om du är vegan, LCHF, godisberoende eller undviker mjölkprodukter eller gluten, eller har andra specifika krav på kosten. 

Ellen är utbildad löpcoach och brinner för att se sina adepter utvecklas och våga ta ett steg till. Ellen finns i Stockholm.   


Ingemar Wikman

Ingemar är upplevelselöpare och löptekniknörd, med spets på det mentala. Han är uppskattad föreläsare inom mental träning och älskar att hjälpa sina adepter att bli starkare, snabbare, uthålligare och samtidigt hålla sig skadefria.

Han har elitbakgrund som simmare, körde WM i triathlon 1999 i Säter, men har under de senaste åren brunnit mer för traillöpning och lopp som F.E.M, Ursviks Ultra, Els Bastion Skyraces m. fl. Ingemar är också äventyrare, har bland annat cyklat genom hela Sydamerika, guidat personer uppför Mt Blanc och kört tränings-/äventyrsläger i Kenya.

Ingemar är en av de löpcoacher som vi jobbar med på våra löparläger, bland annat på Ultra Trail Camp Spain. Han brukar leda snabba gruppen och hur vältränade våra deltagare än är så är Ingemar alltid starkast, piggast och först uppför berget – även efter 10 timmars bergslöpning.

Ingemar jobbar också som management-konsult och coach inom näringslivet. Ingemar finns i Stockholm.