tävlingsresa ehunmilak
10 - 17 JULI 2018

Följ med på en unik tävlingsresa till Ehunmilak, loppet som är bland det tuffaste du kan göra i Europa! Välj mellan tre distanser; marathon, 88k, 168k och alla som gillar en rejäl utmaning kan hänga med!

Mellandistansen ger 5 UTMB-poäng och långa distansen ger 6 UTMB-poäng. Ehunmilak är också ett kvalificeringslopp för Hardrock 100! 

ehunmilak.jpg

  Resan går till Baskien i norra Spanien och området är känt för sin fantastiska natur som är helt olik södra Spaniens torra terräng. Loppet går genom milsvida gröna landskap, uråldriga skogar och uppför branta bergssluttningar. Förutom den mäktiga utmaning som själva loppet innebär så bjuder resan på härlig gemenskap med likasinnade löparvänner. Vi testspringer delar av banan, besöker den vackra kuststaden San Sebastian och maxar peppen innan loppet genom att träffa tidigare EHM-finishers. Efter loppet återhämtar vi oss genom att strosa runt i kulturstaden Bilbao, äta god mat och njuta av våra bedrifter tillsammans. Provinsen Gipuzkoa har den högsta koncentrationen av Michelin-krogar i världen, så att äta upp sig efter loppet bör inte vara några problem. 

  Vi bor på ett charmigt hostel centralt i Beasain, den lilla pittoreska staden som en gång om året förvandlas till traillöpnings-mecka när loppet Ehunmilak går av stapeln.

  Ehunmilak är det lilla, personliga och mycket välorganiserade loppet där både funktionärerna och publiken får dig att känna att just du genomför en enorm prestation. Den fantastiska och tuffa terrängen gör att Ehunmilak anses vara svårare och mer tekniskt än UTMB, och loppet innehåller också fler höjdmeter. 

  ehunmilak.jpg

  Välj mellan tre distanser

  • Ehunmilak Ultra-Trail 168km, 11 000 hm (6 UTMB-poäng)
  • Goierri Trail 88km, 6 000 hm (5 UTMB-poäng)
  • Marimurumendi Marathon, 2300 hm (2 UTMB-poäng)

   
  Om Ehunmilak (EHM)

  Ehunmilak uttalas ungefär "ee-oon-mee-yak" och betyder 100 miles på Baskiska. Loppet är relativt okänt, men är ett av Europas allra tuffaste ultra-trail lopp och tveklöst långt mer utmanande än det mer kända UTMB. I jämförelse med UTMB så är EHM mer tekniskt, innehåller fler höjdmeter, backarna är mycket brantare och känslan är mer tekniskt terränglopp än bred och tillrättalagd vandringsstig. Om man gillar det mer tekniska underlaget eller inte beror såklart på vem man är, men vi älskar såklart utmaningen! Som tur är finns det tre olika distanser att välja på, så klarar man att springa Lidingöloppet så kan man ge sig på marathon-distansen...

  Ehunmilak är ett litet lopp (ca 400 startande på 100-milesdistansen) och ungefär 60% lyckas ta sig i mål. Stämningen längs med banan är varm och välkomnande — funktionärer och medtävlande försöker så gott de kan kommunicera på bristfällig engelska. Loppet saknar helt känslan av kommersiellt jippo som många av de större trailloppen hamnat i och trots att du faktiskt kan håva hem lite prispengar om du tar en pallplats, så får du minst lika mycket uppskattning om du tar dig i mål strax innan repet dras. 

  ehunmilak.jpg

  Detta ingår:

  • Flygresa Stockholm - Bilbao, tur och retur
  • 7 nätters boende i flerbäddsrum på hostel Igartza, centralt beläget i Beasain, inklusive enklare frukost
  • Startplats till valfri distans i Ehunmilak (marathon, 88k, 168k)
  • Avslutningsmiddag på lokal restaurang, inkl 1 glas vin/öl
  • Transfer till och från flygplatsen
  • Alla resor till utflyktsmål som är inkluderade i programmet
  • Erfarna svenska ledare/guider från Pace on Earth (Ellen Westfelt och Johnny Hällneby)
  • Preliminärt program hittar du här

  PRIS 12500 SEK inklusive flygresa Stockholm - Bilbao tur och retur.
  Antalet platser är begränsat, max 18 deltagare. 

  INGÅR INTE i resans pris:

  • Lunch och middag ingår inte utan detta står man som deltagare för själv. Beasain har ett stort och varierat utbud av caféer, restauranger och barer.
  • Eventuella entréavgifter till sevärdheter (ex. Guggenheim-museet) eller andra aktiviteter ingår inte. 

  Krav på dig som deltagare:

  • För att få anmäla dig till Tävlingsresa Ehunmilak behöver du samtycka till att ta del av och följa tävlingsledningens regler och förordningar. Detta gäller till exempel etiska krav och krav på obligatorisk utrustning.
  • Du behöver vara fullt frisk och för att få delta i EHMs lopp behöver du inkomma med läkarintyg och vilo-EKG inom den tidsperiod som bestäms av tävlingsledningen (mer information skickas till anmälda deltagare).
  • Det finns inga kvalificeringskrav för att få delta i EHMs lopp, men du bör vara tränad för utmaningen och medveten om vad du ger dig in på. 
  • Pace on Earth tar inget ansvar för eventuella skador som kan uppstå i samband med loppet utan deltagande sker på samma villkor som om du hade anmält dig på egen hand. Du behöver alltså se över dina försäkringar innan resan.
   
  It boasts incredible scenery, super tough trails, plenty of personality and fantastic organisation.
  — Run247.com
  ehunmilak100.JPG
  106030295.JPG
  ehunmilak.jpg
  4.jpg
  ehunmilak.jpg
  ehunmilak.jpg
  ehunmilak.jpg
  ehunmilak.jpg