tävlingsresa ehunmilak
9-16 juli 2019

Följ med på sommarens stora äventyr — en spektakulär tävlingsresa till Ehunmilak, loppet som är bland det tuffaste (och vackraste!) du kan göra i Europa! Resan går till Baskien i norra Spanien och älskar du stora utmaningar, fantastisk natur och härlig gemenskap så vill du inte missa det här unika tillfället att testa dig själv lite extra. 

ehunmilak.jpg
ehunmilak.jpg

Välj mellan tre distanser

 • Ehunmilak Ultra-Trail 168 km (100 miles), 11 000 hm, maxtid 48h (6 UTMB-poäng)

 • Goierri Trail 88 km (50 miles), 6 000 hm, maxtid 22h (5 UTMB-poäng)

 • Marimurumendi Marathon 42 km, 2300 hm, maxtid 8h (2 UTMB-poäng)

Ehunmilak är också ett kvalificeringslopp för Hardrock 100! 

ehunmilak.jpg

INGÅR

 • Boende i dubbelrum på hostel Igartza, centralt beläget i Beasain.

 • Frukost och middag ingår förutom för de dagar då tävlingen pågår (fre-lör). Lunch och middag fre-lör står man som deltagare för själv.

 • Transfer till och från flygplatsen i Bilbao om man ankommer före kl 19:00.

 • Alla resor till utflyktsmål som är inkluderade i programmet.

 • Erfarna svenska guider (Ellen Westfelt och Johnny Hällneby från Pace on Earth)

RESEALTERNATIV

Vi har satt ihop 2 olika resealternativ att välja på (plus flexibel hemresa på måndag/tisdag). Huvudalternativet är en veckoresa från tisdag 9 juli till tisdag 16 juli (alternativt med hemresa på måndagen den 15:e istället).
Pris alternativ 1 “huvudalternativet” exkl. flygresa: 11 950 SEK

Det andra alternativet är en mer komprimerad resa med utresa på torsdagen den 11 juli och även där flexibel hemresa måndag/tisdag).
Pris alternativ 2 “komprimerad resa” exkl. flygresa: 10 950 SEK.

På denna resa tillämpar vi ansökan. Då vi har ett begränsat antal platser vill vi gärna ge deltagare som rest med oss till Ehunmilak tidigare förtur.

ehunmilak.jpg

Om resan

Baskien är känt för sin fantastiska natur som är helt olik södra Spaniens torra terräng. Loppet går genom milsvida gröna landskap, uråldriga skogar och uppför branta bergssluttningar. Vissa delar av banan är steniga, men till största delen består banan av single-track på mjuka skogsstigar, dock med mycket höjdmeter. Terrängen är enormt varierande och man träffar på många mer eller mindre tama djur längs stigarna.

Ehunmilak är ett litet, personligt och mycket välorganiserade lopp där både funktionärerna och publiken får dig att känna att just du genomför en enorm prestation. Den fantastiska och tuffa terrängen gör att Ehunmilak anses vara svårare och mer tekniskt än UTMB, och loppet innehåller också fler höjdmeter och stigningarna är brantare.

Förutom den mäktiga utmaning som själva loppet innebär, så bjuder resan på härlig gemenskap med likasinnade löparvänner. Vi bor tillsammans på ett charmigt hostel centralt beläget i Beasain, den lilla staden som en gång om året förvandlas till traillöpnings-mecka när loppet Ehunmilak går av stapeln.

Vi testspringer delar av banan, besöker den vackra kuststaden San Sebastian och maxar peppen innan loppet genom att träffa tidigare EHM-finishers. 

San Sebastian - en av världens vackraste kuststäder!

San Sebastian - en av världens vackraste kuststäder!

 

Mer om Ehunmilak (EHM)

ehunmilak.JPG
It boasts incredible scenery, super tough trails, plenty of personality and fantastic organisation.
— Run247.com

Djurlivet längs stigarna är fascinerande!

ehunmilak.jpg

Detta INGÅR INTE i resans pris:

 • Flygresa till Bilbao, tur och retur. Detta bokar man som deltagare själv, men med ankomst innan kl 19 ingår transfer.

 • Startplats till valfri distans i Ehunmilak. När du har anmält dig till resan återkommer vi med information om hur du anmäler dig till loppet. Vi har reserverat startplatser eftersom vissa distanser snabbt blir fullbokade.

 • Lunch ingår inte, liksom middag de dagar då tävlingen pågår (fredag-lördag), utan detta står man som deltagare för själv.

 • Eventuella entréavgifter till sevärdheter (ex. Guggenheim-museet) eller andra aktiviteter ingår inte.

Krav på dig som deltagare:

 • För att få anmäla dig till Tävlingsresa Ehunmilak behöver du samtycka till att ta del av och följa tävlingsledningens regler och förordningar. Detta gäller till exempel etiska krav och krav på obligatorisk utrustning.

 • Du behöver vara fullt frisk och för att få delta i EHMs lopp behöver du inkomma med läkarintyg och vilo-EKG inom den tidsperiod som bestäms av tävlingsledningen (mer information skickas till anmälda deltagare).

 • Det finns inga kvalificeringskrav för att få delta i EHMs lopp, men du bör vara tränad för utmaningen.

 • Pace on Earth tar inget ansvar för eventuella skador som kan uppstå i samband med loppet utan deltagande sker på samma villkor som om du hade anmält dig på egen hand. Du behöver alltså se över dina försäkringar innan resan.

ehunmilak.jpg
106030295.JPG
ehunmilak.jpg
ehunmilak.jpg