tävlingsresa ehunmilak

Återkommer sommaren 2019

Följ med på sommarens stora äventyr — en spektakulär tävlingsresa till Ehunmilak, loppet som är bland det tuffaste (och vackraste!) du kan göra i Europa! 

ehm.jpg

Resan går till Baskien i norra Spanien och älskar du stora utmaningar, fantastisk natur och härlig gemenskap så vill du inte missa det här unika tillfället att testa dig själv lite extra. 

Välj mellan tre distanser

 • Ehunmilak Ultra-Trail 168 km (100 miles), 11 000 hm, maxtid 48h (6 UTMB-poäng)
 • (FULLTECKNAD) Goierri Trail 88 km (50 miles), 6 000 hm, maxtid 22h (5 UTMB-poäng)
 • (FULLTECKNAD) Marimurumendi Marathon 42 km, 2300 hm, maxtid 8h (2 UTMB-poäng)

Ehunmilak är också ett kvalificeringslopp för Hardrock 100! 

4.jpg
ehunmilak.jpg
It boasts incredible scenery, super tough trails, plenty of personality and fantastic organisation.
— Run247.com
ehunmilak.jpg

INGÅR

 • Flygresa Stockholm - Bilbao, tur och retur
 • 7 nätters boende i flerbäddsrum på hostel Igartza, centralt beläget i Beasain, inklusive enklare frukost
 • Avslutningsmiddag på lokal restaurang, inkl 1 glas vin/öl
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Alla resor till utflyktsmål som är inkluderade i programmet
 • Erfarna svenska ledare/guider från Pace on Earth (Ellen Westfelt och Johnny Hällneby)

Totalpris 12 950 SEK

---

  Om resan

  Baskien är känt för sin fantastiska natur som är helt olik södra Spaniens torra terräng. Loppet går genom milsvida gröna landskap, uråldriga skogar och uppför branta bergssluttningar. Vissa delar av banan är steniga, men till största delen består banan av single-track på mjuka skogsstigar, dock med mycket höjdmeter. De enda tillfällen då man tvingas springa på asfalt är korta sträckor in och ut ur de små pittoreska byarna man springer förbi. 

  Ehunmilak är ett litet, personligt och mycket välorganiserade lopp där både funktionärerna och publiken får dig att känna att just du genomför en enorm prestation. Den fantastiska och tuffa terrängen gör att Ehunmilak anses vara svårare och mer tekniskt än UTMB, och loppet innehåller också fler höjdmeter. 

  Förutom den mäktiga utmaning som själva loppet innebär, så bjuder resan på härlig gemenskap med likasinnade löparvänner. Vi bor tillsammans på ett charmigt hostel centralt beläget i Beasain, den lilla staden som en gång om året förvandlas till traillöpnings-mecka när loppet Ehunmilak går av stapeln.

  Vi testspringer delar av banan, besöker den vackra kuststaden San Sebastian och maxar peppen innan loppet genom att träffa tidigare EHM-finishers. 

     

    Om Ehunmilak (EHM)

    Ehunmilak uttalas ungefär "ee-oon-mee-yak" och betyder 100 miles på Baskiska. Loppet är relativt okänt, men är ett av Europas allra tuffaste ultra-trail lopp och tveklöst långt mer utmanande än det mer kända UTMB. I jämförelse med UTMB så är EHM mer tekniskt, innehåller fler höjdmeter och backarna är brantare. 

    Ehunmilak är ett litet lopp (ca 400 startande på 100-milesdistansen) och ungefär 60% lyckas ta sig i mål. Stämningen längs med banan är varm och välkomnande — funktionärer och medtävlande försöker så gott de kan kommunicera på bristfällig engelska. Loppet saknar känslan av kommersiellt jippo som många av de större trailloppen hamnat i och trots att du faktiskt kan håva hem lite prispengar om du tar en pallplats, så får du minst lika mycket uppskattning om du tar dig i mål strax innan repet dras. 

    MER INFO

    ehunmilak.jpg

    Detta INGÅR INTE i resans pris:

    • Startplats till valfri distans i Ehunmilak. När du har anmält dig till resan återkommer vi med information om hur du anmäler dig till loppet. Vi har reserverat startplatser eftersom vissa distanser snabbt blir fullbokade.
    • Lunch och middag ingår inte utan detta står man som deltagare för själv. Beasain har ett stort och varierat utbud av caféer, restauranger och barer.
    • Eventuella entréavgifter till sevärdheter (ex. Guggenheim-museet) eller andra aktiviteter ingår inte. 
    ehunmilak.jpg

    Krav på dig som deltagare:

    • För att få anmäla dig till Tävlingsresa Ehunmilak behöver du samtycka till att ta del av och följa tävlingsledningens regler och förordningar. Detta gäller till exempel etiska krav och krav på obligatorisk utrustning.
    • Du behöver vara fullt frisk och för att få delta i EHMs lopp behöver du inkomma med läkarintyg och vilo-EKG inom den tidsperiod som bestäms av tävlingsledningen (mer information skickas till anmälda deltagare).
    • Det finns inga kvalificeringskrav för att få delta i EHMs lopp, men du bör vara tränad för utmaningen.
    • Pace on Earth tar inget ansvar för eventuella skador som kan uppstå i samband med loppet utan deltagande sker på samma villkor som om du hade anmält dig på egen hand. Du behöver alltså se över dina försäkringar innan resan.
    ehunmilak.jpg
    zegama.jpg
    106030295.JPG