Guider och löpcoacher

Ultra Trail Camp Spain 2018

Ni som sprungit med oss förut vet att vi har fantastiskt roligt ute på våra löpturer! Men vilka är då vi som arrangerar, föreläser och leder löpgrupperna?

Ingemar Wikman, ingo active

Ingemar är löpcoach och löptekniknörd, med spets på det mentala. Han har elitbakgrund som simmare, körde WM i triathlon 1999 i Säter, men har under de senaste åren brunnit mer för traillöpning och lopp som F.E.M, Ursviks Ultra, Els Bastion Skyraces m. fl. Ingemar är också äventyrare, har bland annat cyklat genom hela Sydamerika, guidat personer uppför Mt Blanc och kört tränings-/äventyrsläger i Kenya.

Han brukar leda snabba gruppen och hur vältränade våra deltagare än är så är Ingemar alltid starkast, piggast och först uppför berget – även efter 10 timmars bergslöpning. Ingemar är helt enkelt mannen som aldrig blir trött.

Tua GandrÉ, Ingo active

Tua brinner i första hand för upplevelsen och tittar sällan på klockan. Springer för att det är skönt och har trots det placerat sig riktigt bra på flera lokala spanska traillopp. En gång knep hon förstaplatsen och tog förvånat emot 100 EUR i vinstpengar! En av hennes största upplevelser är när hon cyklade genom hela Sydamerika.

Tua är vår lokala ciceron som älskar sitt Spanien och kan stigarna utan och innan. Hon bjuder ofta på fängslande berättelser om historen bakom många av de platser vi springer på.  

På våra läger leder Tua ofta mellansnabba gruppen.

 

Johnny Hällneby, Pace on Earth

Johnny är löpcoach och är själv ett levande bevis på att allt är möjligt. Han älskar att ta sig an utmaningar som på pappret kan te sig nästan korkade — som att inte ta ett enda promenadsteg under en 24-timmarstävling, eller att göra sin ultradebut på 100 miles och springa in på den då tredje bästa svenska tiden på 100 miles någonsin. Johnny älskar att experimentera med sin egen kropp, särskilt gällande kost och är en stor förespråkare av att som långdistanslöpare vara "fettdriven". 

På våra läger leder Johnny ofta gruppen som tar det lite lugnare, inte för att han inte kan springa fort, utan enbart för att han fått för sig att det är den gruppen som har trevligast. 

Ellen Westfelt, pace on earth

Ellen är också löpcoach och älskar att inspirera andra till att nå lite längre. Själv springer hon helst äventyrslopp och lopp som tar riktigt lång tid. Hon trivs bäst när det blir lite grisigt och tufft och älskar att ösa på i utförslöpning. Asfalt är inte hennes grej alls — hellre många timmar på stig. Är inne på fjärde året i sin #Runstreak. 

För att en utmaning ska kännas lockande för Ellen behöver det finnas ett visst mått av osäkerhet kring om hon klarar av den över huvud taget. Den här förväntansfulla pirriga känslan och kraften i att vilja och våga ta sig an det omöjliga, är något som hon också lyckas inspirera andra till att känna. 

Tillsammans med Tua brukar hon leda mellansnabba gruppen på våra läger.