#012 - Niklas "Gubben Gå" Grebäck, ultrafilosof

Flummigare än så här blir det inte. I alla fall inte i vår podcast. Vi träffar Niklas Grebäck — ultralöpare och filosof, som deltagit i Fotrally fem gånger tidigare och har ett personbästa på att gå i 61 timmar och 10 minuter i sträck. Niklas är 51 år gammal, jobbar som psykolog och har en underbart djup och filosofisk syn på ultralöpning (och livet!). 

Utmattning är ingen enkel resa. Den medicinen är lite besk men också väldigt stark.
— Niklas Grebäck

Johnny får äntligen prata med någon som förstår vad den iskalla duschen har med ultralöpning att göra och hur meditation hänger ihop med det tillstånd du hamnar i när du vandrat, joggat eller sprungit tillräckligt länge.  "The trick is to give your mind a road long enough to run out of fuel". Samtalet handlar om 6-dagarslöpning, meditation och 24-timmarslöpningens masspsykos. Vad betyder begreppet Gud egentligen? Och varför är vi i vår tidsålder så besatta av genvägar in i ett annat tillstånd?

Det här podd-avsnittet passar inte alla. Men för den som är nyfiken och beredd att lyssna med öppna sinnen så finns det många guldkorn att plocka som kan vara användbara för den som söker ultralöpningens själ... 


LÄNKAR

Fotrally

Foto Mats Dänsel

Foto Mats Dänsel

Foto Mats Dänsel

Foto Mats Dänsel