#015 - Joakim "Krutgubben" Petersson, Sveriges mest vältränade 55-åring

Joakim Petersson är för många känd som Krutgubben i sociala medier. Med siktet på att vara Sveriges mest vältränade 55-åring går han all-in i personliga utmaningar och har bland annat genomfört fyra Ironman. Men han brinner också för att hjälpa andra att gå bortom sina egna gränser.

Jocke jobbar som personlig tränare och gruppträningsinstruktör och är en av drivkrafterna bakom löpargruppen Fair Trade Runners. Trots att han inte per definition gjort någon ultra ännu, gör han mycket som i vår värld kvalar in som ultra. På gymmet Actic i Kista har han arrangerat flera event med ultrakaraktär — ultraspinning, ultracardio och liknande event där deltagarna uppmanas att träna i upp till 12 timmar i sträck. Allt görs med mycket hjärta, engagemang och kärlek — och alla är välkomna. Jocke vet hur man inspirerar människor till att våga testa att köra lite längre än de någonsin gjort tidigare.

Men frågan är när den här Krutgubben kommer att bli ultra på riktigt? Jocke berättar om en framtida utmaning som om han lyckas genomföra den, verkligen kommer att sätta honom på kartan.

LÄNKAR

Direktlänk till eventet 12-timmarsspinning på Actic Kista (Facebook)

Actic Kista

Följ Jocke på bloggen Krutgubben.net

Följ Jocke på Instagram

krutgubben.jpg
krutgubben.jpg
krutgubben.jpg