#036 - 6-dagars är ultralöpning på sin spets

I det här avsnittet pratar vi om 6-dagars och hur det känns att springa långt flera dagar i rad. Även om man själv inte är intresserad av att göra just en 6-dagarstävling så tycker vi att det finns så många aspekter av multidagarslopp som är så mycket ultra. Allt ställs på sin spets och små ultraproblem blir många gånger större när man ska dras med dem i 6 dagar.

Johnny berättar om sina mål och hur han tänker ta sig dit — hur träningen ser ut och vad han behöver göra för att få allt att falla på plats. Han berättar också om de två tidigare 6-dagarsloppen han sprungit och hur han satte svenskt rekord, men blev av med det 10 dagar senare!

I maj är siktet inställt på att ta tillbaka det svenska rekordet, men Johnny avslöjar att det här bara är ett steg på vägen mot hans största utmaning någonsin... Lyssna så får du höra vad det är!

6dagars.jpg
6days.jpg

LÄNKAR

Blogginlägg om Johnnys 6-dagarslopp i Grekland i februari 2017

3 days at the Fair utanför New York är en tävling som vi rekommenderar varmt. Johnny kommer att springa 6-dagars där i maj 2018, men de har andra tidslopp också (6h, 24h, 48h och 72h). Vi har varit där två gånger tidigare och älskar arrangemanget! Läs gärna några av våra tidigare race reports därifrån och om inte annat så är bilderna väl värda att titta på!
Ellens race report från Quadzillan på 3 days at the Fair i maj 2015
Johnnys race report från 3 days at the Fair (72-timmarslopp) i maj 2015

Vi rekommenderar också Sri Chinmoys 6-dagarslopp som går i april centralt i New York (där sprang Johnny sitt första 6-dagars)

Across the Years i Arizona — tävlingen som Johnny tänker springa 2018/2019