#040 - Simon Gustavsson och Umara

Vi träffar Simon Gustavsson från Prestera Mera-podden och pratar om energi och sportdryck. Är det rätt typ av energi? Och vad gör det egentligen för nytta? Tillsammans med Tommy Ivarsson har Simon startat sportenergiföretaget Umara, men förutom att gilla sportdryck så älskar Simon att experimentera med sin egen kropp och ta sig an extrema utmaningar. 

Simon Gustavsson är utbildad biomedicinare med inriktning på nutrition och träning. Själv har han gått från friidrottare till body builder, och sen vidare till ultralöpare och fastande cyklist. 

Sportenergiföretaget Umara tillverkar sportdryck, gels och bars och namnet är en förkortning av Taraumara — en folkgrupp i Mexico som blev världsberömda genom boken Born to Run där de lyfts fram som ett löparfenomen. 

Normalt sett så använder vi inte så mycket sportdryck eller annan raffinerad energi som till exempel gels. Vi tror att när det kommer till ultra så är det ofta bättre att på att springa på riktig mat och vatten, i alla fall som bas och sen lägga till lite sportdryck och kanske en gel ibland.

Men i vår podd vill vi också undersöka alla vägar som kan leda fram till att man kan få ut maximalt av sin kropp och då är sportenergi ett högintressant ämne. Inte minst för att det är så bekvämt och enkelt att ha med sig till tävlingar jämfört med till exempel en vattenmelon...


LÄNKAR

Mer med Simon Gustasson

Läs vidare

Umara