#089 - Erik Ahlström, trailentreprenören som myntade plogga

I det här avsnittet har vi träffat entreprenören och inspiratören Erik Ahlström, mannen som grundade trenden Plogga och som varit en av drivkrafterna bakom att göra trailrunning riktigt stort i Sverige!

Erik Ahlström är mannen som myntade PLOGGA — årets nyord 2017. Vi träffas och pratar om hur skräpplockning blev en internationell hälso- och motionstrend 2018. Hur uppstod iden och namnet egentligen? Varför har plogga blivit så stort och vad hoppas Erik att Plogga-rörelsen för med sig framöver?

Har man hängt i outdoorsvängen ett tag så kan man inte riktigt undgå Erik Ahlström. Han är med och petar lite i de flesta outdoor-projekt och ha en enorm entreprenörsanda. Han har jobbat i många år på Salomon och varit med och introducerade en hel rad häftiga utomhussporter i Sverige, till exempel skidalpinism, multisport, bergsmaraton, fjällöpning, och trailrunning. Han har grundat Kebnekaise Classic, BIMM, FEM, ÅEC, Åre WAR, TEO, C2 City Challenge, Sweden Sky Race 24 med flera numera klassiska tävlingar.

Tidigare har han dock varit allra mest känd för att ha haft flera roller i Sällskapsresan 2, Snowroller där han är en av skidåkarna. Men vem vet, kanske han snart är ännu mer känd för att vara mannen som uppfann den nya trenden Plogga?


LÄNKAR

www.plogga.se

Följ Erik Ahlström på hans Instagram https://www.instagram.com/erikahlstromsweden/