#094 - Mustafa "Musse" Mohamed

Mustafa “Musse” Mohamed är en av Sveriges mest älskade och kända idrottare. Han har tävlat på elitnivå i snart 20 år och 2007 satte han nordiskt rekord på 3000 m hinder med 8.05,75. Han föreläser mycket och gillar att springa med löpgrupper och på event, nu senast på Sandsjöbacka Trails provlöpning. Nu är han på väg mot att fylla 40 och har bestämt sig för att fortsätta sin elitsatsning i två år till och satsar nu på distanserna 10 km, halvmaraton och maraton.

Det här samtalet handlar om Musses karriär, men också om hur det var att komma till Sverige som 11-åring från Somalia och ständigt frysa. Vi pratar om hur man som icke svenskfödd elitidrottare ställs inför tuffa utmaningar — så länge man gör bra resultat hyllas man och får gärna vara “svensk”, men misslyckas man blir fallet desto hårdare och man blir genast “en av dom andra”.

Musse delar med sig av visdomsord om hur man lägger upp en tävling (spring inte för fort i början!) och vi pratar också energiintag och Maurten. Dessutom får Johnny Musse lite motvilligt att fundera över hur han skulle lägga om sin träning om han skulle satsa på ultralöpning och kanske ge sig på att springa Comrades framöver…

LÄNKAR

Du följer Musse på instagram @mustafamohamed79

Du hittar Maurten energidryck och gels i vår shop

mustafa_mohamed.jpg