Octoberplank 2014 - upp till bevis!

Påtryckningarna är starka. Instagram-taggen är i full blom och även Twitter-folket är på. Folk har redan tjuvstartat. Eller egentligen startat på rätt dag (det är ju vi som är sena!). Jag pratar om #octoberplank. Utmaningen vi körde förra året vid den här tiden. 

Det gick till så här:

  1. Gör en maxplanka dag 1
  2. Träna som sjutton
  3. Gör en maxplanka igen 31 oktober

Full fart i Facebook-eventet med tips på övningar och deltagares nya maxplankor. Grym pepp och grymma resultat. Många förbättrade sig mer än 100% och själva startade vi på 5:37 (Johnny) och 7:37 (jag) och slutade på 13:12 (Johnny) och 15:01 (jag).

Den här gången hade vi nästan tänkt att ducka och kanske, fast bara kanske, köra en #novemberplank istället. Eller kanske inte alls i år. För gissa om vi är dåligt tränade? Exakt… 

Fokus har legat på lugn och mjuk löpning, ofta i lågpulszonen för att bygga upp inför Black River Run 100 miles och nu kommande 24-timmarslopp. Och efter Black River Run har i alla fall jag satsat fullt ut på återhämtning. Bara joggat mina 20 minuter per dag för att hålla igång min #runstreak, men verkligen inte mycket mer än så. Gått och lagt mig kl 9 på kvällarna. Ätit och sovit. Inte gjort några core-övningar alls förutom ett försök häromdagen då jag kände mig så duktig efter min plankan-tabata att jag var tvungen att skryta om det på Twitter. För det var liksom första gången på jättelänge. 

Men alltså, bara för att vi själva slöat med core-träningen, ska vi då fortsätta smita undan? Som om man inte behövde core-styrka för att springa 100 miles eller 24 timmar? Vi tjatar ju på våra adepter nästan dagligen att de inte får skippa den superviktiga hemmastyrkan och hemma-yogan, 15-20 minuter om dagen eller till och med varannan dag, eller kanske bara 10 minuter varje dag – bara du gör det!

Jag kan i alla fall skylla på att jag haft ont i foten efter BRR100. Min så kallade TEC-fot har absolut blivit bättre, men den känns fortfarande och att stå i plankan är inte helt smärtfritt någonstans. Allra minst i fotens ovansida. Jag antar att jag trots allt måste göra min startplanka ikväll. Johnny landade på 5 minuter som start idag. Det måste jag ju knäcka. Fast vetesjutton om jag kan denna gång. 

Upp till bevis!

(återkommer med resultat i Facebook-eventet senare ikväll… om jag vågar) 

/Ellen