Ehunmilak 2018, njutningslöpning istället för tävling

Ibland blir det inte som man tänkt sig och särskilt inte i tävlingssammanhang. Vår allra första tävlingsresa, den till Ehunmilak i Baskien i norra Spanien i juli 2018, blev lite av ett antiklimax. Här hade deltagarna tränat, varit supernervösa, fixat med utrustning och planering i veckor och månader... och så får allt ett lite snöpligt slut med ett avbrutet lopp på grund av åskstormar. Vi var många som grät en tår där på sennatten, mest av besvikelse såklart, men kanske också lite av ilska (för det åskade ju inte så fasligt just där jag sprang, var det nog många som tänkte!), och någon till och med kanske kände ett uns lättnad. För visst var de timmar vi fick springa härligt leriga och utmanande, men vissa stigningar var kanske i tuffaste laget! 

Summa summarum fick 100-mileslöparna springa ungefär 8 timmar och 50-mileslöparna cirka 3 timmar — allt lite beroende på var man befann sig på banan när beslutet att avbryta loppet togs. Alltså gjorde vi vårt bästa som arrangörer för att fylla dagarna som egentligen skulle bestått av tävling med improviserade äventyr! Johnny och Linda fick springa sitt marathon på söndagen, men de var de enda som fick genomföra sina tävlingar officiellt!

Här följer en bildkavalkad från våra dagar i Baskiens härliga land! Lyssna gärna på vårt podd-avsnitt om loppet som blev avbrutet! Såklart satsar vi på att göra om resan 2019! Vi kommer som tidigare ha ett begränsat antal platser, så håll utkik efter att anmälan öppnar om du vill vara säker på att få springa i dessa fantastiska berg! Som tur är har loppet tre distanser, så (nästan) alla kan hitta en passande distans.
Tack till lägrets sponsorer Picky Bars, Craft, Injinji och OOfos!


Bilder från vår första testlöpningsdag på en av de vackraste delarna av banan. Här visste vi ännu inte att loppet senare skulle bli avbrutet, utan alla såg fram emot att på allvar få testa gränserna i den tuffa bergsterrängen!


Några tävlingsbilder, från det avbrutna 100-milesloppet och Johnny och Lindas marathonstart. Plus en bild från vårt besök i San Sebastian — en av världens absolut vackraste kuststäder!


Sen satsade vi på att göra utflykter istället! Nedan springer vi en del av banan som är 14 km men tar även eliten på 100 miles minst 2 timmar att springa. 900 hm och massor av upp och ned i magiskt vacker skog…


Sista dagen sprang vi ytterligare en del av banan och några i gänget sprang hela vägen hem till hotellet i Beasain, vilket blev ungefär en mara helt osupportat! I den här terrängen tar ju en maradistans lite längre tid än när man gör den på platt asfalt…

Och vad den här killen sysslar med — det förtäljer inte historien… Det var något med dinosaurier och mystiska slukhål :)

TACK till lägrets sponsorer Picky Bars, Craft, Injinji och OOfos!
Kolla gärna in inbjudan till 2019 års läger!

/Ellen och Johnny