Skottland och våra planer för 2020

Måste man resa bort för att ta reda på vad man verkligen vill? Såklart inte, men ibland kan det behövas ett miljöombyte för att lite lättare komma fram till vad man bara måste hinna med den närmsta tiden och vad man kan lägga på sin bucket list för en obestämd framtid…

Pace on Earth behövde en konferens och en fotoresa, och dessutom ville vi hälsa på William Sichel, Johnnys coach. Eftersom William bor i Skottland tyckte vi att det var ett passande resmål och ingen av oss hade tidigare sprungit i Storbritannien på det här sättet. Vi behövde också nya fina bilder till shoppen och inför kommande projekt och tog därför med oss vår goda vän och fotograf Martin Lundström (också känd som Fakiren Orthae).

Trots regn, halv storm, mer regn, lera och mycket fårskit så var det helt underbart! Vilken natur! Och äntligen fick vi reda ut begreppen kring fell running vs trail running och testa på äkta fell running själva.

Framtidsplaner

En del av det vi kom fram till att vi vill göra under 2020 är fortfarande på planeringsstadiet, men en hel del kan vi avslöja redan nu. Men vi behöver börja med de sista månaderna på 2019… Ni som springer Kullamannen i år kommer få stå ut med en skrikande och hejande Johnny längs banan 2-3 november. Han ska inte springa loppet själv men kommer för att umgås, hänga och känna på stämningen. Och göra lite podcastinspelningar såklart :)

1:a december springer vi Hammarby Alpin Marathon i Hammarbybacken i Stockholm. Mysigt lopp, ibland väldigt slaskigt och ibland iskallt. Mycket höjdmeter och trötta benmuskler utlovas.

14-15 december kommer både Ellen och Jënni att befinna sig på PRT (Personliga Rekordens Tävling) i Växjö under 24-timmarseventet där. Jënni ska dessutom springa 6-timmars så kom förbi och säg hej!

Men vad händer under 2020?

I början av året gör vi såklart en ny Runstreak-utmaning med start 1 januari! Har vi tur lyckas vi locka in ännu fler i det här fantastiska påhittet som innebär att man springer 20 min per dag (minst 1,6 km).

Sandsjöbacka Trail blir återigen en av årets första tävlingar för oss, dock kommer vi att springa 50 miles den här gången. Bara på kul och för att det är en så bra start på tävlingssäsongen! Som det ser ut nu springer Jënni och Ellen och Johnny agerar support.

I februari planerer Jënni att göra ett 2 veckor långt vinteräventyr i Sverige. Det här ska bli superspännande och mer detaljer kommer när vi planerat äventyret närmare!

21 mars (preliminärt datum) kör vi 2020 års första Ultra Interval Challenge! Men missa inte höstens event som vi håller den 16 november 2019.

4:e april har Johnny, Jënni och även vår fotograf Martin fått för sig att de ska springa Startmilen i Örebro. Vi älskar den här typen av små korta projekt som ändå kan ge så mycket energi. Och det är dessutom ett roligt träningsmål eftersom alla tre siktar på nya personbästa på milen.

TEC 17-19 april (Täby Extreme Challenge). Jënni springer 50 miles och Ellen och Johnny kommer att vara på plats, heja och se till att ingen bryter förrän de fått ok från Johnny.

16 maj springer Jënni och Ellen Rennsteiglauf i Tyskland. Det här är en ultratävling som Jënni länge velat springa och det ska bli skoj att prova på miljön och terrängen där.

29-31 maj (preliminära datum) kör vi Ultrainspiration Tiveden igen! Boka in helgen så kommer anmälan och info upp så snart vi bekräftat datumen.

I juni har vi ett antal olika tävlingar som vi är sugna på, men inget bestämt till 100% ännu. Bland annat funderar vi på High Coast Ultra, Björnfrossa, Zugspitz och kanske kommer Johnny att befinna sig på ett galet långt lopp på hög höjd i Indien för att stötta och supporta en av sina individuella adepter…

10-12 juli kommer vi att springa Ehunmilak 50 och 100 miles. Den här gången gör vi en mindre resa med våra närmaste kompisar och kommer alltså inte att arrangera en löparresa i år. Vi älskar det här loppet och vill 2020 helt enkelt fokusera på att springa själva — även om vi älskar att arrangera resor och träffa likasinnade lägerdeltagare också! Men ibland måste man välja :)

22 augusti är det dags för Ultravasan 45 och 90 km igen och Johnny kommer att vara expertkommentator precis som 2019. Det var ett riktigt roligt uppdrag och den här gången har också fotograf-Martin lovat att hänga med och springa 45 km (det är ju svårt att umgås med oss utan att lova att man ska genomföra tuffa utmaningar!).

3-9 september kör vi vår första upplaga av Arctic Trail Camp Abisko. Mer info, anmälan och allt du behöver veta kommer att läggas upp inom kort. Gör gärna en intresseanmälan så länge! Det här blir något alldeles speciellt — en helhetsupplevelse där vi tar nattåget genom Sverige för att kunna utforska vår fantastiska fjällnatur. Vi siktar på många “nära-livet-upplevelser”, god hemlagad mat, yoga och meditation och lååååååånga dagar ute på fjället tillsammans med Anna Carlsson och Roger Marklund från Activities in Abisko. Håll utkik så att du inte missar din plats, vi kommer ha begränsat antal deltagare.

Under hösten siktar Ellen och Jënni på ett riktigt stort äventyr som än så länge också är i planeringsstadiet. Att det handlar om 100-200 miles och sjukt mycket höjdmeter är dock säkert.

Kullamannen kommer Jënni att ta revansch på 100 miles (hon tvingades bryta 2017). Det ska bli magiskt — utmanande och tufft men underbart!

I övrigt har vi flera egna projekt, tävlingar och äventyr på gång under året, men vissa saker vill vi planera efterhand och vissa vill vi inte avslöja riktigt ännu. Har Johnny tänkt att springa någon mer 6-dagarstävling till exempel? Eller något annat superplatt lopp på rundbana?

Stay tuned for our best year ever!

Spring lugnt,
Ellen, Jënni och Johnny

PS. Vill du boka vår superproffsiga vän Martin Lundström som fotograf eller fakir? Här hittar du hans uppgfiter Fotograf Martin Lundström och Fakiren Orthae. DS.