Sneak peek på nya kollektionen från Ultimate Direction

Sneak peek på nya UD-kollektionen

Ibland blir man sådär barnsligt glad när det kommer nya produkter och det märks att tillverkaren verkligen lyssnar på vad användarna tycker. Vi har fått en exklusiv förhandstitt på nya kollektionen av vätskesystem från Ultimate Direction och det här kära vänner, det kommer att bli något alldeles extra! 

SJ Ultra Vest 3.0

Det är alltid klurigt när företag uppdaterar och “förbättrar” produkter som man redan älskar. Det är ju inte alltid man upplever att det skett en förbättring, utan ibland kanske de bara blivit annorlunda eller ännu värre — försämrats. Men den här gången har UD lyckats över förväntan! Det finns några riktiga guldkorn i nya kollektionen, inte minst två tjejvästar, varav den ena är en uppdatering av den redan grymma Jenny Ultra Vesta och den andra är en helt ny större väst kallad Adventure Vesta.

Herrmodellerna (som egentligen är unisex, men i vår mening ändå passar bäst på killar) kommer också i helt nya uppdaterade versioner och här är väldigt mycket helt nytt. Vikten är något som UD har tagit fasta på att förbättra och de nya modellerna av Scott Jurek Ultra Vest och Peter Bakwin Adventure Vest väger nu nästan hälften så mycket som föregångarna. PB Adventure Vest rymmer nu 16,5 liter istället för tidigare 11 liter och den som vant sig vid att Anton Krupickas Race Vest är den minsta och lättaste i kollektionen får nu tänka om. Den nya AK-västen är nämligen en helt ny produkt, Anton Krupicka Mountain Vest som rymmer 11 liter och i designen har flera likheter med PB Adventure Vest. Vem har då fått äran att designa den superlätta Race Vesten? Jo, Timothy Olson står bakom den fjäderlätta (138 gram) nya Timothy Olson Race Vest som rymmer 4 liter. 

PB Adventure Vest 3.0

PB Adventure Vest 3.0

Alla de nya modellerna kommer med mjuka flaskor, som kallas Body Bottle 500 som rymmer 500 ml vätska. Alla västarna förutom den allra minsta TO Race Vest är kompatibla med vätskeblåsa (som dock inte är inkluderad när man köper västarna). Herr/unisex-modellerna kommer som tidigare i tre olika storlekar; Small, Medium och Large och tjejmodellerna kommer i två storlekar; X-Small/Small och Medium/Large.


Äntligen två nya västar för tjejer!

Kanske borde man inte jubla över att ett företag nu har två olika vätskevästar specialdesignade för tjejer i sin kollektion, när de samtidigt har fyra varianter designade av och för killar. Men samtidigt är det här ett stort steg framåt. Många tillverkare har inga (!) vätskevästar anpassade för tjejer, vilket såklart är lite märkligt när varenda skotillverkare har både herr- och dammodeller och det skiljer mindre mellan manliga och kvinnliga fötter än manliga och kvinnliga bröstkorgar… Nåja, vi är i alla fall superglada över att dessa nya produkter är på ingång!

Adventure Vesta 3.0

Adventure Vesta 3.0

Adventure Vesta är en helt ny större väst som rymmer 11 liter, är kompatibel med vätskeblåsa men kommer med två mjuka Body Bottle 500. Ellen provpackade med all utrustning, energi och vätska som hon behöver ha med sig på UTMB och gissa vad? Allt fick plats och det fanns till och med lite utrymme över! Adventure Vesta sitter vid första provningen superbra, särskilt när den är fullpackad. Västen har många smarta fack, vilket gör det lättare att hålla ordning på sakerna i väskan. Vi gillar också färgen skarpt — grått och turkost med ljusgula och röda detaljer. Riktigt snyggt! 

Ultra Vesta 3.0

Ultra Vesta 3.0

Ultra Vesta kommer som sagt i en uppdaterad variant och här har UD verkligen lyssnat på användarna och lyckats förbättra en produkt som många sedan tidigare älskar. Den nya Ultra Vestan rymmer lite mer (7,2 liter istället för tidigare 4 liter) och nu känns det verkligen som att man får plats med precis allt man behöver på en långtur, utan att för den skull tappa den fantastiska passformen som är Ultra Vestans signum. Ultra Vestan kommer också med två mjuka Body Bottle 500, är kompatibel med vätskeblåsa och har flera smarta fack än tidigare version. 


Signature Series — kan de verkligen bli bättre?

Signature Series kallas västarna som är herr/unisex-modeller och är designade av ultralöpnings-stjärnorna Timothy Olson, Scott Jurek, Anton Krupicka och Peter Bakwin. Den största skillnaden mot version 1.0 och 2.0 är vikten. Alla västarna är märkbart lättare och till exempel så väger Scott Jurek Ultra Vest 3.0 nästan hälften så mycket som version 2.0. Det här har man löst genom andra material och genom att slimma konstruktionen i ryggplattan som nu bara består av ett nylonnät. Om det här gör att man kommer bli svettigare på ryggen än tidigare återstår att se. Man har också lyckats kapa vikt i konstruktionen av flaskhölstren som nu är mjukare och tunnare, vilket är en perfekt kombination ihop med de mjuka Body Bottle 500.

SJ Ultra Vest 3.0

SJ Ultra Vest 3.0

Den största skillnaden mot tidigare versioner är att 3.0-västarna nästan inte känns när man har dem på sig. De är mjuka, lätta och följsamma och blir en del av kroppen under löpningen. Dessutom är de faktiskt sjukt mycket snyggare än tidigare versioner!

TO Race Vest 3.0

TO Race Vest 3.0


Fler välkomna nyheter

UD kommer också med flera andra spännande nyheter. För alla barn och ungdomar som älskar att springa långt har UD tagit fram en helt ny väst i mindre storlek; Half Marathon Vest. Den passar barn och ungdomar med ca 56-81 cm i bröstomfång och rymmer vätskeblåsa och/eller två 300ml-flaskor fram, plus smarta fack för förvaring av energi eller en vindjacka. Väskan väger bara 137 gram och den här lilla godbiten förutspår vi blir en hit hos nästa generations långlöpare!

Sammanfattningsvis så känns det otroligt spännande med de nya produkterna från Ultimate Direction och de kommer att landa i Sverige i slutet av mars. 

#runwithUD #UDhydrates

Nu kan du beställa! Till shopen ->