Beroende av lite till

En fråga man ofta får när man tränar mycket är "Hur mycket springer du? Ungefär? Hur många mil blir det i veckan?"Jag har aldrig tidigare haft ett bra svar på det.För hur mycket springer jag? Kanske 3 mil i veckan, nä det är för lite, ibland är det ju 4 mil på en helg. Och ibland 10 mil på en vecka, men vissa veckor bara 2. Eller ännu mindre. Vad vet jag?

Jag är lite efter ibland. Ok, ni som känner mig vet att det är en stor lögn, jag vet egentligen ingen som är otåligare än jag, men när det gäller att testa Funbeat så har jag varit lite långsam.

Johnny tipsade om att det är ett jättebra sätt att hålla koll på hur mycket och vad man tränar och vips så var jag fast. I ännu ett beroende som nu handlar om träningsminuter. Den lilla topplistan över antal träningsminuter under den senaste 30-dagarsperioden är fantastisk både som peppkompis och utmanare… för vad är en topplista utan ett seriöst försök att avancera i listan?

image

Ett av årets mål är att hålla 7 timmars träning/vecka, vilket skulle ge ca 1800 min på 30 dagar. På grund av mycket förkylningar och livet har jag haft svårt att komma upp i minuter, men nu äntligen. Igår sprängde jag den magiska 2000-minutersgränsen och dessutom i sprillans nya skor! Visst – det är en bra bit kvar till Jan-Eriks 3000+, men ändå. Johnny ligger rätt stadigt strax över 2000, men för mig som inte petar in en miljard tangominuter hela tiden, så är det en seger som visar att det faktiskt går att få in så mycket träning i vardagen.

Vad gör du för att hålla uppe peppen i vardagen mellan tävlingar, roliga långpass och i skadeperioder? Skriv en kommentar och tipsa oss! Jag blir gärna beroende av ännu en utmaning där jag kan tänka “bara lite till”.

/Ellen