Förvirring

Vad ska man bli när man blir stor? Var ska vi bo? Var är vårt tält? Kan man laga mat på en tablett?

Just nu känns det som vi lever i förvirringens tid. Har vi barnen den här veckan? Skulle vi resa nåt nästa vecka? När kan vi köra långpass? Kan vi inte bara komma tillbaka till vardagen och efter-semester-tider och inte ha nåt stort fjälläventyr som står för dörren?

Just det ja, BAMM. Inför detta bergsmaraton (som heter “mountain marathon” men tydligen är en orienteringstävling - bara den förvirringen!) så krävs det en del utrustning och det är bara att erkänna att vi inte riktigt är i fas med allt där. När vi köpte sovsäck häromveckan, Mountain Hardwear Lamina 35, syntetsäck på 1150g med komforttemperatur runt 0, så hade de bara säckar med dragkedja på vänstersidan inne. Vårt enda måste-krav på sovsäck har varit att vi måste ha en med vänsterdragkedja och en med höger. Så att de kan sättas ihop. Det blir varmare, gosigare och framför allt mysigare så. Nåväl, det skulle gå utmärkt att köpa den andra säcken över nätet, så vi köpte en på plats och beställde en - men fick nu beskedet att den var slutsåld. Jaha. Nu då? Efter lite surfande hittade vi en sovsäck med samma prestanda fast på 1400 g som gick att beställa från GetCamping.se. Märket var Easy Camp Devil 300. Är det någon som nånsin hört talas om vare sig märket eller webshoppen? Nä, tänkte väl det.

Det tält som vi efter minutiös granskning beställde för någon vecka sen lyser fortfarande med sin frånvaro. Vi hittade ett tält som rekommenderas av erfarna fjällmaratonlöpare, ett Coleman Rigel, under 1000 g och under 1000 kr - en mycket svårslagen kombination, men vad hjälper det när det inte kommer fram?

Boende under BAMM är dock löst. Inte på grund av fantastisk framförhållning direkt men den enes död är den andres bröd. Vi hittade en kommentar på en Facebooksida om några som fått plats över i sin stuga, så då var den frågan löst. 

Finns tydligen andra saker som är obligatorisk utrustning på det här fjälläventyret också, exempelvis ska man kunna koka upp vatten. Det finns kök med tabletter som som bränsle. Spännande!

Så, vi ska nog reda ut den här förvirringen också. Att vi inte har barnen varken i dag eller i morgon är vi också ganska säkra på. Vad gäller den större boendefrågan, det framtida drömhuset, så får helt enkelt jakten fortsätta.

Men vad man ska bli när man blir stor då? Ultralöpare kanske?

/Johnny