Träningsläger - ladda batterier och svetsa ihop

Kan man få både en skön familjesemester på Gotland och lyckas utnyttja ledigheten till kvalitativ träning varje dag?

Såklart det går! Med planering, vilja och beslutsamhet går det mesta. Nyckeln för oss visade sig vara att lägga träningen högt på agendan, att planera aktiviteter där en av oss kunde träna samtidigt - av bara farten.

image

Att tjuvstarta sommaren så här i slutet på april var fantastiskt! Startskott för nya träningsmål. Nystart efter TEC och diverse hälsobekymmer. Första semestern i storfamiljen. Träning med fokus på att få lite tempo i kroppen inför Stockholm marathon. Och löpglädje!

Att tro att man både kan vara 100% närvarande för barn, släktingar och varandra och samtidigt få till många och perfekta träningspass är såklart en utopi. Men det finns ingen som kräver 100%, eller perfektion, men visst är det en konst att ta vara på den tid som finns. Vi fick till väldigt härliga utflykter med barnen fyllda av spännande stränder, vackra stenar, klättra in i hagar, klappa får, smyga i berg och grottor. Några gemensamma träningspass fick vi i semesterns livspussel inte till, men ett flertal bra individuella pass. Och för första gången lyckades vi riktigt bra med fotografering! 

image

Det är nåt visst med miljöbyte och nystart. Ledig tid tillsammans i ny familj. Det är stora och viktiga saker. Liksom träningsfokus inför maraton. Känslan i att springa i de hänförande vackra gotländska bergen. Stränder. Karg natur. Tillsammans. Att springa kilometer efter kilometer längs den steniga kustremsan medan övriga familjen letar stenar på stranden. Batterierna laddas och familjen svetsas ihop. Att springa i tempo med livet. Pace on Earth. 

/Johnny