UTMB — Det supernördiga inlägget

Något av det absolut bästa jag vet är att pyssla i ordning allt inför lopp. Ju längre lopp, desto mer fix och trix behövs. Så nu när jag har packat väskan tänkte jag visa vad den egentligen innehåller. Med allt nedpackat, inklusive mobiltelefon och energi så väger väskan 2300 gram. Sen kommer jag att lägga till 0,5 l vatten också, vilket gör att jag kommer springa med ca 2800 gram. Känns lagom och helt klart ordentligt bantad packning jämfört med förra årets 4000 gram inklusive vätska!

Min bästa vän under loppet: Jenny Adventure Vesta 3.0 från Ultimate Direction. Bästa, bästa ryggan som sitter så perfekt och rymmer allt och lite till!

Detta innehåller väskan

Toapapper och skräppåse, hopvikbar plastmugg, etapp-korten för första halvan (mer info om dessa nedan), BCAA och magnesium, Resorb och salt, Shea-butter, mjuka flaskor. Saknas på denna bild: Ipren och Alvedon. 

Energin som är tänkt att räcka första 5 timmarna. Det finns stationer, men jag räknar inte med att kunna äta särskilt mycket där. Från vänster: bananchips/aprikoser, bananchips/jordnötter, ClifBar Bloks, 2 st Lindt-kulor (vit choklad och choklad med jordgubb — mums!), mer mjölkchoklad, Japp, Salta bilar och Tutti-Frutti. 

Räddningsfilt, elastisk binda, 20 EUR, lilla pannlampan ION från Black Diamond plus extrabatterier till denna, stora pannlampan Petzl NAO plus extrabatteri till den. 
Saknas på denna bild: mobiltelefon och ID-kort (ska sen ligga i samma påse som de 20 EUR man måste ha med sig).

Varm mössa från Smartwool, buff från Inov-8, extra strumpor Injinji, extra underbyxor, varma handskar från Smartwool plus plasthandskar. Man måste ha med sig ett par varma och vattentäta handskar, men denna kombination godtas också. 

Varm långärmad underställströja från Aclima, långa tights från Skins, vattentäta överdragsbyxor och vattentät jacka med huva från Inov-8. Allt komprimeras och förpackas i plastpåsar i ryggsäcken. 


Race-kit

Det här springer jag i! Det enda som saknas på bilden är solglasögon från X-kross som jag kommer lägga i min dropbag ungefär halvvägs. Jag räknar med att inte behöva dem innan dess eftersom starten går kl 18 på kvällen. Skulle det visa sig bli jättekallt har jag också med ett par längre tights att springa i, men eftersom jag ändå bär med mig det i ryggsäcken så hoppas jag kunna starta i korta tights. 

Sport-BH från Smartwool och underbyxor i merionoull, race-bib bälte att hänga nummerlappen på för att slippa fästa i kläderna (mycket lättare när man behöver byta kläder längs vägen), t-shirt från craft, korta tights från Nike, strumpor från Injinji, Inov-8 RaceUltra270, min lite omsydda tunna vindjacka från Craft, Inov-8 visor och Suunto Ambit2. Här saknas såklart också min nummerlapp — jag kommer att ha nummer 806!


Etapp-kort

Mina etapp-kort känns som en briljant idé och när de nu är färdiga väger de inte mycket, varje påse väger ca 5 gram och innehåller då kort för halva loppet. Jag hämtar upp påse nr 2 i Courmaeyur som ligger halvvägs och får då korten för andra halvan av loppet. 

Etapp-korten är alltså tänkta att bara användas ett i taget. Jag ska bara behöva fokusera på det som gäller mellan just de kontrollerna. Överst står namnen på kontrollstationerna som just det här kortet gäller med info om hur långt jag har kommit när jag kommer fram (totalt antal km) och vilken tid kontrollen jag ska till stänger. Sen står ev. extra kontroller mellan dessa och om det finns vatten så är det utmärkt med en symbol på ett vattenglas. Under första strecket står snittempot jag behöver hålla mellan kontrollerna, hur lång tid man har på sig som max, hur lång sträckan är och hur många höjdmeter upp och ner sträckan innehåller. På vissa av lapparna finns ytterligare info längst ner och det är på de ställen där Johnny får ge support och om det är något särskilt jag behöver tänka på. Där finns också info om ev. varm mat och möjlighet till vila på just den stationen.

Jag snodde lite klistermärken från barnen för att lätta upp stämningen på korten och framför allt som en påminnelse till mig själv att det hela är en lek och att jag inte ska ta det på för stort allvar. 

Så vad tror ni, ser det bra ut? Vill liksom att det ska vara dags NU!!!

Läs gärna också mitt tidigare inlägg "UTMB - 3 veckor kvar"

/Ellen