Altra Zero Drop - vilka skor!

IMG_8574
IMG_8574

I går fick vi klämma och känna på ett skomärke som ännu inte finns att köpa i Sverige, eller ens i Europa. Altra Zero Drop - skor som är framtagna av ultralöpare och som precis som namnet säger - har noll drop. Vi var lite i extas när vi gick därifrån, vilka skor!!! Vi provsprang lite i dem fram och tillbaka på kontoret och trots att provmodellerna inte fanns i våra storlekar så kändes de grymma på.  Kvaliten kändes riktigt bra och de fanns i allt från tunna men extremt slitstarka terrängmodeller, road-modeller med mer dämpning, till de mest extrema Hoka One One-utmanarna som hade riktigt mycket dämpning. Vi gillade de tunnare modellerna bättre, men enligt den svenska agenten så säljer de mer dämpade också riktigt bra till ultralöparna i USA. Läs mer om tankarna bakom skorna och se alla modeller på www.altrazerodrop.com

vi
vi
IMG_8573
IMG_8573

Tåboxen är bredare än normalt, vilket tillåter tårna att spreta ordentligt och enligt Altra är detta det naturliga sättet att springa. Tittar man på naturfolk som har sprungit barfota hela sitt liv så spretar deras tår nästan som fingrar. Vi stördes inte alls av att skorna var bredare än normalt framtill, tvärtom kändes det riktigt skönt att ha gott om plats för tårna, särskilt som fötterna gärna sväller när man springer riktigt långa ultror. Runt mellanfoten och kring hälen satt skorna som gjutna och trots att de som Ellen testade var för stora i storleken, så satt de tight och bra på foten.

IMG_8586
IMG_8586
sulor
sulor
dubbelsko
dubbelsko
dubbelsko2
dubbelsko2
IMG_8596
IMG_8596

Snygga, eller hur?

nnn
nnn

Altra gör också en modell avsedd för triathlon (i mitten på bilden), där man kan skippa strumporna och som också har små hål i botten där vattnet kan rinna ut. Johnny älskade den här modellen - superskön!

kakao
kakao

Att vi dessutom blev bjudna på ekologiskt vildkaffe och fick också testa något så ovanligt som kakaosmör gjorde såklart vår upplevelse än mer positiv. Så nu kommer vi snart att göra egen choklad också! Fynden fortsatte när vi fick känna på tåstrumpor för löpning från Injinji som också såg riktigt bra ut och modellen med ull känns som en klar hit!

Helt klart är att ni kommer att få se mer av Altra Zero Drop framöver i bloggen! Håll utkik!

/Ellen och Johnny