#010 - Johan Steene, om att vara en liten ynk

I det här avsnittet träffar vi Johan Steene. Ni vet killen som fullständigt dominerar svensk ultralöpning på allt som är längre än 100 miles, oavsett om det är i berg eller på bana. Han har det svenska rekordet på 24-timmars (266,5 km), 48-timmars (384,9 km) och 6-dagars (870,9 km). Ganska imponerande, eller hur?

Men vem är han egentligen? Och varför jagar han så desperat efter känslan att få vara en liten ynk?

Det händer något alldeles speciellt när en ultralöpare träffar en annan. Det finns hur mycket som helst att prata om. Du kan se fram emot ett samtal som handlar om sömnstrategier, smärta, skillnaden mellan hägringar och hallucinationer, och om vad som driver en ultralöpare. Johan Steene är också ordförande i svenska kommittén för ulrtalöpning och vi lyfter frågan kring om det verkligen är vettigt att springa i 24 timmar i sträck. Bör man ens tillåta tävlingar där människor har möjlighet att pressa sig så till sitt yttersta? 

Som ultralöpare tränar man på att ignorera kroppens signaler på att något är fel. Man blir avtrubbad. Extra tydligt är det här i tävlingssammanhang där man har fullt fokus på att ta sig framåt. Därför behöver vi jobba på att nyansera föreställningen om hur långt man bör pressa sig. Vad är det värt och hur mycket är det egentligen ok att offra för sin hobby?

Missa inte det här fantastiska avsnittet som går in på djupet i vad det är man letar efter när man springer ultralångt! Och missa inte Johan Steenes fantastiska tips på hur man bär sig åt för att tillvaron ska bli lite mer "vadderad" kring den där lilla ynken....
 

LÄNKAR

Coaching-programmet 10 månader mot 10 mil Start 18 oktober! 

I avsnitt nr 92 i Maratonpoddens berättar Johan Steene allt om The Barkley Marathons

Följ Johan Steene på Instagram: https://www.instagram.com/sugrorsmannen/

johan_steene.jpg
johan_steene.jgp