#017 - Mimmi Kotka, superstjärna på Mont Blanc

Mimmi Kotka är en av de största stjärnorna på ultratrail-himlen just nu. Efter att ha vunnit CCC 2016 och TDS 2017 under UTMB-veckan så har hon bara själva huvudtävlingen UTMB kvar innan hon har vunnit de allra största ultratrail-tävlingarna. Ännu har hon inte provat på att springa så långt som 17 mil någon gång, men vi är övertygade om att det är där hon hör hemma. 

Efter att ha tagit en sväng i Hammarbybacken tillsammans, får vi äntligen träffa Mimmi Kotka i det här otroligt varma och inspirerande samtalet. Över en kopp kaffe på ett fik i Hammarby Sjöstad bjuder Mimmi på sina tankar kring stort och smått inom ultra. Hon berättar om hur det är att tävla tillsammans med de allra största och hur hon och hennes man för ett par år sedan valde att skala ner för att kunna satsa på det som verkligen betyder något i livet. 

Hon började löpträna först 2010 och hennes resa från att springa Lidingöloppet till att nu vara en del av Team Salomon inspirerar oss på så många nivåer. Mimmi har också en master i molekylär nutrition och frågan är om det här kan ge henne ett försprång gentemot andra elitlöpare. Vad äter hon till vardags för att orka ligga på topp och vilken energi föredrar hon på tävling? Och kommer hon någonsin att köpa ett 10-pack med Snickers igen och tro att det kommer att fungera hela vägen in i mål?

Vi vet att Mimmi Kotka kommer att fortsätta lysa starkt på ultrahimlen. Och får hon bara tag i en bra pannlampa så att hon kan springa bekvämt även på natten, så kommer hon att dominera de långa ultrorna. Missa inte det här avsnittet, för det är inte ofta man får komma så nära en superstjärna!

LÄNKAR

Följ Mimmi på Instagram
Följ Mimmi på Facebook

mimmikotka.jpg
mimmikotka.jpg
mimmikotka.jpg