#024 - Andreas Falk är på väg tillbaka

Det finns inte så mycket som min kropp och hjärna anser vara långt idag.
— Andreas om att springa Trans European Footrace, på ca 4500 km

Andreas Falk är lite av en legendar inom ultralöpning i Sverige, han har sprungit ultra sen 2000 och har vid flera tillfällen representerat Sverige vid mästerskap såsom EM och VM i 24-timmarslöpning. Men för den som precis hittat till ultralöpningen kan det hända att Andreas är relativt okänd. Andreas har nämligen varit skadad i 2 år och beskriver sig själv lite som en föredetting som är på väg tillbaka. Ingen vet hur bra han är nu, inte ens han själv.

Vi pratar om 2014 — året år då allt stämde, men också den period som ledde fram till hans skada. Det året kom han 4:a på Spartathlon och gjorde ett makalöst TEC 100 miles, där han inte bara satte nytt banrekord med 13:34, utan också slog Elov Olsson och sprang ifrån sin pacer. Han berättar hur han hade panik under hela loppet för det gick alldeles för fort. Han trodde ju inte att han var så här bra!

Andreas är ansvarig för Sveriges 24-timmarslag och coachar bland annat Maria Jansson, som har Nordiskt rekord på 24-timmars och som satsar på världsrekord. Vi diskuterar vad det innebär att ge bra support när det väl gäller och hur viktigt det är att kunna motivera och inspirera.

Och såklart så pratar vi också lite utrustning, barfotaskor och barfotalöpning!

Lyssna på det här härliga avsnittet som bara handlar om ultralöpning — från början till slut! Och i slutet så annonserar vi också vinnaren av Aron Andersons bok möjligheter!