#025 - Tidslopp på bana, eufori eller ångest?

Att springa tidslopp är en alldeles speciell form av ultralöpning. Att springa runt, runt på en bana är verkligen inte för alla. Är det tristess och ångest eller kanske den allra renaste formen av löpning eftersom man skalar bort allt annat än rörelsen framåt? Vi tycker det är oerhört märkligt att tidslopp inte är en stor publiksport för när man väl förstått vad det är som händer på banan så går det inte att slita sig! Det är så sjukt spännande!

I det här avsnittet pratar vi om tidsloppens väldigt speciella värld, hur det är att springa på en bana i så många timmar och vilka utmaningar man möter. I helgen 16-17 december hölls PRT, Personliga Rekordens Tävling i Växjö. Där kunde man ställa upp i flera klasser, bland annat 6-timmars, 12-timmars och 24-timmars och konceptet går ut på att man springer runt, runt på en 400-metersbana inomhus och den som kommit längst när slutsignalen ljuder har vunnit. Vi har båda sprungit ett antal tidslopp, några med lyckade resultat men de flesta har blivit mer eller mindre misslyckade. 

Vi pratar om våra egna erfarenheter och rapporterar från helgens tävling från Växjö där vi också intervjuar några av deltagarna. 

Välkommen in i tidsloppens bubbla!