#027 - Anders Brohäll och Ellen snackar 200 miles

Vad får en relativt oerfaren ultralöpare att ställa sig på startlinjen till TEC 200 miles? Vi träffar multisportaren Anders Brohäll och tillsammans nördar han och Ellen ner sig i de riktigt långa distanserna, träning och mentala förberedelser, och inte minst förväntningar och farhågor inför TEC 200 i april. Vad kommer vara avgörande för att gå i mål?

Anders Brohäll har tränat multisport ett par år men är egentligen rätt så ny inom ultra. Han har sprungit två ultralopp, Blåfrusen och TEC 100 miles. Och nu till 2018 har han bestämt sig för att dubbla distansen och ställa upp i TEC 200 miles som alltså motsvarar 32 mil. 

Hur kommer det sig att man frivilligt gör något så stolligt som att anmäla sig till 200 miles? De flesta normala människor skulle istället välja att putsa tiden på 100 miles, försöka springa under 20 timmar och få ett guldspänne. Men det här tycker Anders är helt ointressant. Det är något annat som lockar honom och vi vill ta reda på vad.

Ellen har också anmält sig till 200 miles och därför är hon väldigt nyfiken på att höra hur Anders tänker kring träning, målsättningar, plan under loppet och helt enkelt bara vilka drivkrafter som får honom att fortsätta framåt. I det här samtalet får du höra Anders och Ellen nörda ner sig i riktigt långa distanser, sömnbrist, hur man får kroppen att hålla och vad man kan göra innan loppet för att minimera påverkan av de mentala dippar som med största sannolikhet kommer komma någon gång under två dygn i Täby-skogen. 

Lyssna! Och vad tycker ni, ska vi göra en uppföljning efter loppet när vi vet hur det gått?

adventure_racing.jpg
IMG_7252.JPG

LÄNKAR

VILL DU VARA PACER TILL ELLEN?

STÄLL FRÅGOR TILL PODDEN

Vi vill ha in frågor till podden som vi besvarar i kommande frågor och svar-avsnitt!

SPRING MED OSS 27 JANUARI I HAMMARBYBACKEN

Är du sugen på att springa med oss så anordnar Fortsätt Adventure Team en Fat Ass-ultra i Hammarbybacken 27/1.