#087 - Drömloppet Dårarnas Diagonal, Ellens race report 2018

Tre svenska tjejer har hittills slutfört Diagonale des Fous! Emelie Forsberg, Mimmi Kotka och Ellen Westfelt! Vi är i bra sällskap när vi nu kan titulera oss “Fous” som betyder dårar!

Men vi hade ingen aning om vad som väntade när vi gav oss på vad som anses vara världens tuffaste 100-mileslopp. Diagonale des Fous är mytomspunnet och ett av de lopp som man pratar om med något drömmande i blicken. Att resa till paradisön Reunion Island utanför Madagaskar och få uppleva loppet som också kallas Grand Raid Reunion, har varit Ellens dröm sen hon började springa ultra. Nu tog vi chansen, Ellen gav sig själv i 40-årspresent att få resa till andra sidan jorden! Det här blev en upplevelse som inte går att likna vid någon annan…

Diagonale des Fous är galet tekniskt, är varmt som tusan och bjuder på nya “dåraktiga” utmaningar längs vägen. Men stämningen bland löparna och öns befolkning går inte heller att likna vid något annat lopp. Trailrunning är nationalsporten på den lilla, lilla ön och Diagonale des Fous är höjdpunkten på året där hela öns befolkning går man ur huse för att heja och delta i loppet på olika sätt. Det är feststämning längs hela banan och den långa maxtiden på 66 timmar är satt för att ge så många som möjligt chansen att klara utmaningen. Bor man på Reunion ska man ha gjort antingen Diagonalen eller något av de mindre loppen någon gång under sitt liv.

Lyssna på vår race report från Dårarnas Diagonal! Men akta dig, bli inte alltför sugen på att springa loppet!

Foto Mandruid Photo

diagonaledesfous.jpg
diagonaledesfous.jpg