#124 - Anna Carlsson, med fjällen i hjärtat

Det är få ultralöpare inom eliten som tränar på samma sätt som Anna Carlsson. Tillsammans med sin hund Scout spenderar hon mellan 20 och 30 timmar i veckan i på fjället.

Anna är en nykomling inom ultravärlden men har redan gjort ett imponerande avtryck. I Sverige har hon vunnit Kullamannen 100 miles 2018, TEC 100 miles 2019 och SAU Swedish Alpine Ultra 107 km år 2017, 2018 och 2019 (då hon också totalvann). Hon sprang också 34 varv på Älvdalen Backyard Ultra där Lazarus Lake närvarade och lyckades på så sätt få en inbjudan till Laz eget lopp: Bigs Backyard i USA senare i höst.

När vi spelar in det här avsnittet har Anna ännu inte fått mäta sig på allvar mot den internationella eliten. Nu ligger hon i hårdträning för TDS på UTMB-veckan, TDS som nu i och med årets nya bana mäter 145 km och 9000 höjdmeter. Själv är hon väldigt ödmjuk inför den utmaningen som inte liknar något hon gjort tidigare.


Löparläger i Abisko

Tillsammans med Anna Carlsson och Roger Marklund som driver Activities in Abisko, håller vi för fullt på och planerar ett löparläger till Abisko. Preliminära datum är 3 - 9 september 2020 och för den som vill hänga med så kan man göra en intresseanmälan redan nu på paceonearth.se/loparrresor.

anna_carlsson.jpg
anna_carlsson.jpg
anna_carlsson.jpg

Länkar

TDS på UTMB-veckan med start 28:e augusti kl 04:00.

Bigs Backyard, Lazarus Lakes egen backyard ultra där Anna kommer tävla.

Följ Anna Carlsson på instagram som @amb.aurore