Runstreak

Runstreak handlar om att man springer en liten stund varje dag och är ett suveränt sätt att få in en ny hälsosam vana. Det är också väldigt skonsamt för kroppen så länge man håller sig till att springa lugnt och inte kör längre pass än 20 minuter. Då och då kan man såklart träna längre och tuffare, men det är vettigt att se runstreak-passen som “daglig rörelse” eller “aktiv vila”, snarare än hård träning.

Ellen Westfelt startade sin runstreak 4 september 2013 och innehar Sveriges längsta runstreak (mer än 6 år) Följ henne på Instagram som @weselle.

Ellen Westfelt har sprungit varje dag sen 4 september 2013, alltså mer än 6 år.

Ellen Westfelt har sprungit varje dag sen 4 september 2013, alltså mer än 6 år.

Mer om runstreak

våra Podcastavsnitt

Blogginlägg

Kolla in eventet då vi firade Ellens dag 2000!

I januari varje år gör vi en runstreak-utmaning där alla är välkomna att vara med, 2018 var det ca 700 personer som deltog och 2019 nästan lika många!

Officiella rEGLER FÖR RUNSTREAK:

  • Ser man till internationella runstreak-regler som satts upp av Streak Runners International är kravet endast 1,6 km (1 mile) per kalenderdygn och där finns alltså inget krav på att vara ute någon viss tid (20 minuter har Ellen uppfunnit, läs mer nedan).

  • Jogga hur långsamt eller fort du vill, ute eller inne, på löpband, på väg eller i skogen.

  • Du håller själv koll på att du springer varje dag. När man sprungit i minst 365 dagar i sträck kan man ansöka om att bli listad på www.runeveryday.com som drivs av Streak Runners International.

Ellens rekommendationer:

  • Satsa hellre på minst 20 minuter per dygn än 1,6 km. Men se till att du kommer minst 1,6 km på den tiden. Ofta kommer man längre än 1,6 km på 20 minuter, men det är vettigt att satsa på en tid snarare än en sträcka så att man inte blir lockad att springa för fort för att få dagens pass “avklarat”. Att springa långsamt och se sitt runstreak-pass som daglig rörelse och ännu hellre vila i rörelse är viktigt för att hålla sig skadefri. Ett par gånger i veckan kan man sen springa längre och fortare om man vill.

  • Du håller själv koll på att du springer varje dag, men bäst är att använda någon typ av träningsdagbok. Du får gärna rapportera i facebook-gruppen Runstreak Sverige, men det är helt valfritt.

  • För Ellen gäller också att vara ombytt till löparkläder, detta är inget måste för att det ska räknas som en runstreak men är skönt mentalt eftersom man då skiljer runstreaken från att till exempel jogga till bussen på morgonen på väg till jobbet.

Ellen efter Diagonale des Fous i  Runstreak-tishan .

Ellen efter Diagonale des Fous i Runstreak-tishan.

runstreak.jpg
Köp vår snygga  Runstreak-headover !
runstreak.jpg