Runstreak

Köp vår snygga  Runstreak-headover !

Köp vår snygga Runstreak-headover!

Runstreak handlar om att man springer en liten stund varje dag och är ett suveränt sätt att få in en ny hälsosam vana. Det är också väldigt skonsamt för kroppen så länge man håller sig till att springa lugnt och inte kör längre pass än 20 minuter. Då och då kan man såklart träna längre och tuffare, men det är vettigt att se runstreak-passen som “daglig rörelse” eller “aktiv vila”, snarare än hård träning.

Ellen startade sin runstreak 4 september 2013 och är alltså uppe i mer än 5 år nu! Kolla in eventet då vi firade Ellens dag 2000! Därför brinner vi lite extra för det här konceptet. I januari gör vi en runstreak-utmaning där alla är välkomna att vara med, 2018 var det ca 700 personer som deltog och 2019 nästan lika många!

Gå gärna med i facebook-gruppen Runstreak Sverige om du är sugen på att prova!

Ellen Westfelt har sprungit varje dag sen 4 september 2013, alltså mer än 5 år!

Ellen Westfelt har sprungit varje dag sen 4 september 2013, alltså mer än 5 år!

REGLER FÖR RUNSTREAK:

  • Spring minst 1,6 km (1 mile) per kalenderdygn under hela januari, men satsa ännu hellre på 20 minuter (och se till att du kommer minst 1,6 km på den tiden).

  • Jogga hur långsamt du vill, ute eller inne, på löpband, på väg eller i skogen.

  • Du håller själv koll på att du springer varje dag, men vi rekommenderar att du använder någon typ av träningsdagbok. Du får gärna rapportera i facebook-gruppen, men det är inte ett måste.

  • Ser man till internationella runstreak-regler är kravet endast 1,6 km per kalenderdygn (där finns alltså inget tidskrav), men vi rekommenderar att du springer minst 20 minuter per dag. Ofta kommer man då längre än 1,6 km men det är vettigt att satsa på en tid, snarare än en sträcka så att man inte blir lockad att springa för fort för att få dagens pass “avklarat”. Att springa långsamt och se sitt runstreak-pass som daglig rörelse eller ännu hellre vila i rörelse är viktigt för att hålla sig skadefri. Ett par gånger i veckan kan man sen springa längre och fortare om man vill.

Runstreak-inspiration

Podcastavsnitt

Blogginlägg

Köp vår snygga T-shirt och Headover med trycket I’m on a #RUNSTREAK!
Runeveryday.com kan du läsa mer om internationella runstreakare.

Köp vår snygga  T-shirt och Headover  med trycket  I’m on a #RUNSTREAK !

Köp vår snygga T-shirt och Headover med trycket I’m on a #RUNSTREAK!

runstreak.jpg
runstreak.jpg