#038 - Johanna Bygdell på väg mot världseliten

Johanna Bygdell är orienteraren som genom ett par helt fantastiska lopp visat att hon hör hemma i världseliten inom ultra. Hon debuterade på 100 miles i april 2017 på TEC, Täby Extreme Challenge och trots att hon hatar varvbanor och inte hade förberett sig nämnvärt (till exempel sprang hon på helt oprövad energi som hon fick kvällen före loppet av en kompis), så satte hon nytt banrekord och vann overall på den galet snabba tiden 15 timmar och 10 minuter.

Tidigare erfarenhet inom ultra har hon från High Coast Ultra 129 km, där hon har vunnit tre år i rad och 2017 gjorde hon ett sånt där overkligt bra lopp där också, då hon satte nytt banrekord overall med tiden 13:26. Vi vet ju hur tuff den banan är och hur det är möjligt att springa så fort i den terrängen — det är svårt att greppa!

Hon sprang också in en 2:a-plats på Ultravasan i somras och nästa stora målet är VM i ultratrail 12 maj. Vi håller tummarna för att hon verkligen får möjlighet att visa vad hon går för då!