#048 - Kristina Paltén, den rädda löparen

Vi har träffat äventyraren Kristina Paltén i podden förut, i avsnitt nr 3, men den här gången går vi in på djupet ännu mer. Kristina har precis släppt boken Den rädda löparen som handlar om hur hon sprang ensam genom Iran. 

Det här samtalet är långt och häftigt och berör många allmänmänskliga ämnen. Vi pratar om känslan av hjälplöshet, om tvekan och hur man avgör när gränsen går för att man börjar ta dumma beslut. Kristina berättar om hur hon förbereder sig för sina äventyr och hur hon förberedde sig för ensamlöpningen genom Iran. Hur förbereder man sig för det man inte känner till?

Hur smeker man sig själv medhårs när det blir jobbigt samtidigt som man fortsätter prestera?
— Kristina Paltén

Johnny passar på att prata lite om 6-dagars också eftersom Kristina satte nytt svenskt rekord på 6-dagars förra året och kommer att försöka förbättra den prestationen nu i maj. Inför nästa tävling på 6-dagars funderar Kristina på hur hon ska kunna ge sig själv mer kärlek medan hon springer. Hur smeker man sig själv medhårs när det blir jobbigt samtidigt som man fortsätter prestera?

Men allra mest handlar samtalet om rädslor. Om rationella och icke rationella rädslor. Hur rationellt är det egentligen att vara rädd för att bli våldtagen när man springer som ensam kvinna i Iran (eller hemma i Sverige)? Boken belyser såklart kulturkrockarna som uppstår, men framför allt får man en fantastisk inblick i vardagslivet i Iran, som präglas av stor gästfrihet och vänlighet.

kristina_palten_den_radda_loparen.jpg
Foto Kjell B Persson

Foto Kjell B Persson


LÄNKAR

Du följer Kristina Paltén på instagram som @kristina_palten och du hittar hennes webbplats på palten.se.

Boken Den rädda löparen köper du till exempel hos Adlibris och den finns också som ljudbok och då läser Kristina in den själv!

Och glöm inte att lämna en recension i iTunes senast sista mars 2018 för din chans att vinna ett signerat ex. av Den rädda löparen!