#115 - Annelie Ståhl, löpning som drog

Är löpningen en väg mot välmående och närvaro, eller är det risk att bli besatt av sin träning? Vi träffar Annelie Ståhl, ultralöpare och swimrunfantast men också nykter alkoholist. Byter vi ut en drog mot en annan, eller finns det positiva beroenden?

Annelie Ståhl har precis fyllt 40 och har varit nykter alkoholist i 10 år. När hon bestämde sig för att sluta dricka började hon träna och kom så småningom in på triathlon, ultralöpning och swimrun. Idag driver hon två poddar — Beroendepodden och Swimrunpodden och hon arrangerar dessutom Flatenloppet som går runt sjön Flaten och där syftet är att bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och beroendeproblematik.

Vi vill också påminna om att vi drar igång nästa kull av 10 månader mot 10 mil nu med start 1 juni! Och vi är faktiskt lite stolta över att vårt program innehåller så mycket mental träning, för det här samtalet med Annelie belyser verkligen att det behövs. På alla plan! Så dags att anmäla sig och tipsa gärna en kompis eller två! Och lyssnar du på avsnittet några dagar efter 1:a juni så går det fortfarande bra att anmäla sig ett par dagar till.