#028 - Daniel Richter, styrketräning för ultralöpare

Behöver ultralöpare styrketräna? Det här är en fråga som ligger oss varmt om hjärtat och vi hävdar bestämt att när man springer riktigt långt så behöver man vara stark, annars går man sönder. Det räcker inte att bara träna löpning om man vill överleva ett ultralopp.

Men hur ska man då träna för att det ska bli vettigt? Lyfta tyngder på gymmet och få stora biceps kanske inte är det man tänker på i första hand när det gäller att träna för att kroppen ska hålla ihop. Vi tog en expert till hjälp för att svara på det här — nämligen Daniel Richter från Styrkelabbet. Tillsammans med Philip Wildenstam driver han den omåttligt populära podden Styrkelabbet och det är lätt att förstå varför deras podd blivit en favorit för så många, för när de pratar om styrketräning så låter det både lätt, nödvändigt och inte minst roligt!

Det här avsnittet innehåller en hel rad konkreta övningstips och du får bland annat veta varför du som ultralöpare kan skippa de många repetitionerna och gå direkt på att lyfta något riktigt tungt istället. Vi tycker att alla som har ambitionen att klara sig utan alltför stora skavanker på nästa ultralopp borde lyssna — nu kör vi styrketräning!


10manadermot10mil.jpg