All in

När allt bara stämmer kan man ju undra om det är en slump, en tillfällighet eller om vi har tagit vartenda steg i våra liv för att komma exakt just hit? Tror man på att livet för oss dit vi behöver gå, eller springa, så är vi ett bevis på det kan vara precis så.

När vi bestämde oss kände vi genast att det här var helt rätt, det här var på riktigt! Visst förstår vi att det inte blir lätt och riktigt hur svårt det kommer att bli kan vi bara ana, men när något känns rätt så finns det ingen anledning att tveka. All in bara!

Med en gemensam målbild, gemensamma värderingar kring vad som är viktigt och inte minst ett gemensamt arbete, varje dag, så kan man förflytta berg. Och förhoppningsvis också förflytta sig över berg. På effektivast möjliga sätt.

Att det gemensamma arbetet kommer att fälla avgörandet – det förstår vi redan nu. Även om övertygelsen och känslan i nuet är hur stark som helst, så har vi levt tillräckligt länge för att veta att det inte är i eufori-fasen det avgörs. Det gäller att hålla i, att komma igen, att trots att man sprungit långt kvällen innan vilja gå upp kl 5 nästa morgon för att träna igen (och nästa morgon, och nästa), att hålla sig frisk mellan vab-vändorna, att hitta rätt pace, och att vilja fortsätta.

Ännu vet vi inte vad rätt pace är, men med styrkan av att ett plus ett blir så mycket mer än två, att vi gör varandra starkare än vad vi klarar av på egen hand, då finns inget annat än att vi kommer lyckas. Och att vi kommer att njuta och slita ohämmat längs vägen, det är vi övertygade om.

Nu har i alla fall startskottet gått. Vi är anmälda! I vår kärlek till långlopp och upplevelser finns det inget att tveka på, nu satsar vi allt på Björkliden Arctic Mountain Marathon. Två dagar i fjällen med 70 km (fågelvägen) och ca 3000 höjdmeter att svettas och glädjas åt. Och varför göra något om man inte gör det ordentligt? Trots att vi aldrig gjort något liknande förut, och inte har en aning om vad vi ger oss in på så satsar vi såklart på att vinna! BAMM70, watch out, här kommer Pace on Earth!

För er som inte tror på att kärleken kan förflytta berg – det kan den. Vi vet. Och vi går all in där också.

/Johnny och Ellen