Inspirationsföreläsning och traillöpning på Gotland

För några månader sen hörde Gotland Trail Run och Medeltidsveckan av sig för att sy ihop en inspirationsdag tillsammans med oss. De önskade en inspirerande föreläsning som skulle passa både för inbitna löpare och projektledare för Medeltidsveckan och så med ett efterföljande löppass för dem som var springsugna. Och det här ville vi såklart vara med på!

Dagen började med medeltidsinspirerad frukost i Gamla Apoteket inne i Visby. Gröt, ägg, frukt och kaffe. Vet inte hur medeltida den menyn var egentligen, men miljön och krusen som kunde användes både som kaffekoppar och gröttallrikar bidrog i alla fall till stämningen!

Föreläsningens titel “Att fascineras av det omöjliga” visade sig passa bra för publiken som bestod av ultranyfikna traillöpare från Gotland Trail Run och ett antal projektledare från Medeltidsveckan på Gotland. Parallellerna till hur man förbereder sig under månader och sen jobbar intensivt dygnet runt med ett specifikt projekt under ett par dagar, kändes självklara. Alla kunde relatera till de mentala utmaningar man möter när man ger sig på något som från början känns näst intill omöjligt att genomföra och hur man sen pendlar mellan hopp och förtvivlan i processen. “Hur svårt kan det vara?” och “det kommer aldrig att gå” finns alltid sida vid sida . Publiken på drygt 50 personer var härligt engagerad och vi njöt av den fina lokalen — teatern på Strand Hotell i Visby.

Sen var det dags för löpning tillsammans! Vi samlades vid Kinnerstugan i närheten av Lummelundagrottorna och sprang först en 14-kilometersslinga i skogen och längs havet. Makalöst vackert!

Många var nöjda med den löpturen och begav sig sen hemåt, men några ville dock få ihop ett rejält långpass och därför fanns möjlighet att springa 15 kilometer ytterligare längs havet tillbaka till Visby. Det här var svårt att säga nej till, särskilt som vädret visade sig från sin allra bästa sida. Sol och nästan vindstilla i början av april — vem hade kunnat tro det? Ungefär hälften av gänget gav sig ut på den längre turen och skulle landa på nästan 30 km när dagen var slut. Under den tiden hann vi med att prata om många olika ultrarelaterade frågor och det där man inte hinner gå in på under föreläsningen kunde få gott om utrymme. Vi diskuterade allt från löpteknik i terräng, utförslöpning och mental taktik på 24-timmars, till den bästa lokalen för bröllopsfesten och om det egentligen kunde vara ok att stjäla en coca cola-flaska ur handen på någon, om man liksom bara måste för att man sprungit i 4 timmar och är törstig?

Vi hade en helt underbar dag och träffade många nya trevliga löpare och fick på köpet upptäcka nya stigar på Gotland som vi inte visste fanns!

Vill du också boka en föreläsning, inspirationsdag eller ett event där vi medverkar? Kontakta jenni@paceonearth.se så skräddarsyr vi ett upplägg som passar er. Perfekt för företags-kickoff, som en del i en utvecklande workshop eller under konferenshelgen!


MISSA INTE

Är du intresserad av att springa på Gotland? Missa inte facebook-gruppen Gotland Trail Run där du får tips på bra löprundor och gemensamma träningspass!

Lördagen 5 oktober 2019 är det dags för nästa upplaga av Gotland Ultra Marathon! 50 km på fantastiskt vackra stigar längs Gotlands kust. Lagom lättlöpta och fina stigar och inte så mycket höjdmeter — perfekt för den som vill uppleva vacker natur!

Medeltidsveckan äger alltid rum vecka 32 (4-11 aug 2019) på Gotland. 500 event och 40 000 besökare! Har du inte upplevt stämningen i Visby under medeltidsveckan ännu så är det dags nu!

Tack till eventbolaget GoGotland som roddade ihop ett finfint schema och såg till att vi fick de bästa lokalerna i Visby! Och tack till Mattias Adman för att vi fick låna några av dina fina bilder!

TACK!

/Ellen och Johnny