Vi har provat höstnyheter från Craft!

image

Vi har testat några av Crafts höstnyheter, alltid kul att prova nytt och lika roligt att få dela med sig av vad man tycker!
Craft Performance Run Long Sleeve Halfzip, cirkapris 450 kr

image

Mjuk och lätt löpartröja som går att öppna mycket i halsen. Lager 1-tröja med mesh i ryggen. Jag som älskar starka färger tycker att den är supersnygg! Finns i andra färgställningar, exempelvis svart med limegröna detaljer. 

image
image

Craft Performance Run Thermal Wind Top, cirkapris 800 kr
Det här är helt klart min favorit! Windstopper på framsidan gör att den är perfekt att springa i när det är ruggigt ute. Craft menar att man ska använda den som lager 2 eller 3, men jag var lite crazy och testade den som lager 1! Har alltså testat att springa enbart i denna, utan undertröja, vilket fungerade jättebra! Som lager 2 är den given och jag tror att det här blir nya förstärkningsplagget till BAMM14. Höll ju på att frysa ihjäl sist och önskade mig då en tröja med windstopper-förstärkning på magen och bröstet. Tycker också att just den här lila färgen är väldigt snygg på mig! ;)

Craft Performance Run Thermal Tights, cirkapris 700 krMjuka långa tights som är lite tjockare än vanliga sommartights. De är förstärkta med ett extra värmande material på rumpan och det här gör verkligen skillnad! Jag fryser jämt om rumpan och på vintern brukar jag springa i ett par långa + ett par 3/4-tights eller ett par korta tights. Ibland kombinerar jag alla tre lagren vilket blir liiiite väl tjockt, men är man frusen så är man. Alltså är dessa höst-/vintertights perfekta! Finns också i svart med limegröna detaljer. Perfekta även för plankan!

Craft Performance Run Featherlight Jacket, cirkapris 700 krSuperlätt löparjacka som väger nästan ingenting. Egentligen en sommarjacka, men fick åka med i den här recensionen ändå eftersom jag tycker den är så skön! Funkar bra i regn och blåst och blir inte tung när den blir genomblöt (vilket den inte blir förrän efter ett bra tag och mycket regn, men till sist blir den det eftersom den inte är vattentät utan bara vattenavvisande).

Den väger som sagt nada - i storlek small väger den 88 gram - att jämföra med mina andra löparjackor som alla väger kring 200 gram. Den har en påse som är placerad som en ficka där man kan packa ner hela jackan och där sitter också en snodd som gör att man kan knäppa den runt midjan och bära den med sig. Just den här funktionen känns för mig lite onödig. Springer jag långt har jag ändå med mig ryggsäck och knölar lätt ner jackan där, och springer jag kortare så händer det väldigt sällan att jag klär mig fel och behöver ta av mig jackan. Dock kanske bra om man är mer osäker på vad man kommer behöva ha på sig på löpturen. Modellen är insvängd i midjan och lite tightare än vanligt, vilket gör att man kanske behöver en storlek större än vanligt. Jag har normalt XS i allt på överkroppen men behöver absolut S i just denna jacka. Undrar om man kan få ner vikten på den ännu mer om man klipper bort lapparna med tvättråd och packpåsen? ;)

PS. Sportamore.se, Intersport.se och Nelly.com har stort sortiment av Crafts kläder.

/Ellen