Det är så mycket att tänka på

Det är så mycket att tänka på när man planerar sin träning. Vad behöver jag träna på just nu? Vad har jag tillgång till — löpband, härlig terräng, snö, rundbana, gym? Hur mår jag egentligen? Vad ska jag äta? När ska jag träna? Varför tränar jag egentligen? Och hur ska jag hinna med allt jag vill göra? Vi har själva olika mål med vår träning, Ellen tränar för att utmana sig själv och för att framöver klara av allt längre distanser. Och för att må bra. Johnny tränar för att vinna tävlingar. Gemensamt för oss båda är att i grunden handlar vår träning om en sak: att utvecklas och växa som människor. Och det där med att ha roligt, det kommer på köpet, för vi vet i alla fall inget roligare än att själva utvecklas och att hjälpa andra till samma sak.

Vårt närmaste delmål i vår utvecklingsresa är en tävling i slutet av februari. Ett 24-timmarslopp. Det här blir tidsloppspremiär för oss båda!

Alltså behöver vi träna på att springa länge. Runt, runt. På samma ställe. På att springa inomhus. Och på att få i oss energi som vi klarar av att tillgodogöra oss.

Just nu har vi fått tillgång till att springa på löpband lördagen den 11 januari. Vi är pigga och har inte barnen den helgen så tid finns. Nu filar vi på ett upplägg som ska ge så bra träningsresultat som möjligt inför 24-timmarsloppet.

Ellen på löpband
Ellen på löpband

Planen är att göra en variant av ultraintervaller. Vi börjar med att springa 10 km hemma kl 03:00 natten till lördag. Att starta så dags tränar oss att springa när vi är trötta och på att använda det bränsle som finns lagrat i kroppen. Sen kör vi en intervall till kl 06:00 innan vi beger oss till Kista och börjar springa på löpband klockan 9. Kom gärna dit och spring med oss så får vi träna på att vara sociala också!

Vi kommer springa kl 9-10, sen 11-12 för att avsluta med ett långpass klockan 13-14:30. Då får vi träna på att springa inomhus i värme, och vi får träna på att äta det vi planerar att äta på tävlingsdagen.

Det tror vi blir en bra träningsplan! /Ellen & Johnny

Information om social träning
Gör oss sällskap på löpbandet lördagen den 11 januari! Var: På Actic i Kista, Torshamnsgatan 21 När: Lördagen den 11 januari; Kl 9-10, 11-12 eller 13-14.30 Hur: Säg bara till i receptionen när ni kommer så blir ni insläppta. Skicka gärna ett meddelande eller kommentar till oss om ni planerar att dyka upp, så att vi vet att det finns tillräckligt med löpband! :)