Vardagslyx, morgonrutiner och en smyglansering

Espresso med färska dadlar. Sitta på trappan och njuta av varandras sällskap. Vardagslyx, vardagskärlek och något att känna djup tacksamhet över. 
 

Vardagslyx

Jag strävar efter att se träningen på samma sätt, som något att vara tacksam över. Alla har inte möjlighet att springa varje dag bara för att de vill det. Alla kan inte öppna ytterdörren och springa ett maraton bara för att de känner för det. Och ännu färre har kapacitet och möjlighet att få uppleva det fullkomligt galna fantastiska i att springa ett riktigt långt ultralopp — springa, gå, klättra och kämpa sig fram i kanske 20, 30 eller närmare 50 timmar i sträck. 

Att springa långa ultror räknar jag verkligen inte till vardagslyx. Men däremot gör jag saker varje dag som bidrar till att hålla drömmen om det stora äventyret levande.
 

Morgonrutiner

Jag springer 20 minuter varje dag. Jag duschar iskallt i 1-3 minuter varje morgon (dels för att det är bra för fettförbränningen, men också för att jag får träna på impulskontroll och inte minst för att det stimulerar parasympatiska nervsystemet) och gör en liten styrketränings- och balansrutin på 10 minuter.

Det här är små, små saker som man kan se på som nödvändigt ont eller som vardagslyx. Att jag har möjlighet att få ägna mig åt det här — som ju bara är på lek — ser jag faktiskt som lyx. Och att jag får drömma om det stora äventyret; 170 km och 10 000 positiva höjdmeter den 26:e augusti på UTMB, det ser jag som något att vara djupt tacksam över. 

Alla har det inte lika bra. Livet är orättvist och vi föds in i den här världen med olika förutsättningar. Jag tror inte ett dugg på att något blir bättre av att vi stänger gränser, ökar orättvisorna och väljer att titta bort istället för att se varandra i ögonen. Vi är alla världsmedborgare. Punkt slut. 

Ofta känner jag mig maktlös. Jag sitter här med min vardagslyx, min kärlek, mina friska barn och min hälsa. Jag jobbar med det jag älskar. 

EN SMYGLANSERING

Men såklart finns det små saker jag kan göra. Som vi alla kan göra. Vi kan ta små, små steg tillsammans, fortsätta gå lika enträget och ihärdigt som under de sista timmarna på ett ultralopp — vi kan fortsätta kämpa. 

Vårt lilla bidrag, just nu, är vår Run with Love T-shirt. Att bära T-shirten betyder att du också valt kärlek framför hat, du har valt att ta ett litet steg mot en bättre värld. För varje såld Run with Love T-shirt skänker vi 10 EUR till UNICEF Sverige. För vi tror på kärlek, medmänsklighet och att det är vi, du och jag, som har makten att förändra. 

Vill du också? Beställ din Run with Love T-shirt på www.runwithlove.com

#RunWithLove

Choose Love. Always <3

/Ellen