Rehab eller backlöpning?

Efter lördagens ultralånga långpass fick jag ont i höger hälsena. Ordentligt ont.

Jag kände inget direkt efter passet, förutom lite ömhet och stelhet, men hela kroppen var ju öm och stel så det var inte så mycket att jag reagerade på det. Däremot kändes det morgonen därpå.

Jag kunde knappt stödja på foten, än mindre stretcha vaden. Det gjorde mest ont nedåt hälen, även om vaden också var stel. Hoppade runt på ett ben och förbannade att jag inte ägde fler högklackade skor, eftersom det minskade smärtan att gå på tå.

Alltid svårt att veta om antiinflammatoriskt är rätt eller inte, särskilt när man som jag ogillar alla typer av kemiska preparat och försöker undvika dem så långt det är möjligt. Hade dock så ont att det inte var mycket att diskutera och tog både tabletter och Voltaren-gel. Lyckligtvis har det blivit bättre och bättre, och idag kunde jag göra ett ordentligt rehab-pass med excentriska tåhävningar.

Nu till den svåra frågan… Hur länge ska man köra rehab och när får man springa igen? Tidigare hade jag en idé om att köra ett kvalitetspass imorgon (alltså onsdag), och helst ett backpass. Känns som om musklerna verkligen kräver det! Men vågar jag?

Dilemmat är alltid detsamma: vara smart och göra det man vet är rätt (vila) eller ge efter för begäret (springa)? Och vad som gör det ännu trixigare är att det ju faktiskt är min födelsedag imorgon. Då måste jag väl få göra vad jag vill, eller? ;)

/Ellen