Ultralångt långpass på Blå leden

Lite då och då gör vi vad vi kallar för ultralånga långpass. Det är långpass där vi är ute extra länge — oftast mellan 4-8 timmar. Lite beroende på vilka tävlingar vi har framför oss och var i säsongen vi befinner oss så försöker vi göra dessa långa "outings" kanske varannan, var tredje vecka. Oftare än så sliter för mycket och det tar ju en hel dag i anspråk, vilket gör att man behöver planera lite. 

Idag var det dags för ännu en Fat Ass-ultra arrangerad av Fortsätt Adventure Team! Förra gången körde vi i Hammarbybacken, men dagens utmaning var en out-and-back på Blå leden med start vid Domarudden norr om Stockholm. 

IMG_8854.JPG
IMG_8855.JPG

Uppslutningen var inte lika stor den här gången, och det kanske inte var så konstigt eftersom det var mycket snö på leden och vädret lovade nollgradigt med lätt snöfall eller regn... Sju tappra löpare hade dock vågat sig upp i ottan och startade kl 08!

IMG_8851.JPG
IMG_8853.JPG

Några vände tillbaka lite tidigare, medan andra sprang 50 km! Vi nöjde oss med 42 km idag och var ute i 6 timmar och 15 minuter. Bitvis där det var mycket snö och helt ospårat var det otroligt tungt att springa och det här passet kommer garanterat ge träningsvärk!

IMG_8845.JPG
IMG_8847.JPG

Vid Rydbo, som vi kom till efter ca 16 km, hade vår arrangör Anders ställt ut vatten och en flaska coca cola. Mycket uppskattat! 

IMG_8844.JPG
IMG_8846.JPG

Färgerna skiftade i grått och vitt i olika nyanser under dagen. Trots lite snöblandat regn hade vi tur med vädret (så kändes det i alla fall!) och det varken blåste eller blev riktigt kallt någon gång.

IMG_8850.JPG
blaleden.png

Är man nyfiken på exakt hur vi sprang så finns passet på Movescount. Vi var extremt nöjda över att ha valt våra underställströjor från Aclima, det var liksom perfekt väder för dem plus en tunn vindjacka! Idag fick vi också testa Maurten under lite bättre förhållanden och vi var flera som sprang på Maurten idag och tyckte det fungerade finfint!

IMG_8849.JPG

Men det bästa av allt var att vi hade kollat upp att det fanns en vedeldad bastu vid Domarudden! Efter våra många timmar i snöpulsande var det obeskrivligt skönt att basta och bada i isvak. Vi hoppade i det iskalla vattnet inte mindre än tre gånger, vilket nog måste räknas som något rekord från vår sida... Men helt klart bästa återhämtningen!

Tack Anders och Fortsätt Adventure Team för ännu en fantastiskt härlig Fat Ass-ultra!
Och tack Sanna för några av bilderna!

/Ellen och Johnny