Bloggtävlingen i #1milvartredjetimme

Det är härligt att arrangera eventet #1milvartredjetimme; så mycket energi, kämpaglöd, pepp, glädje och tårar. Allt ryms inom 24 timmar, oavsett om man kämpar stenhårt för att sätta distansrekord på femte intervallen eller om man helt enklet tar dygnet som ett genrep inför TEC (Täby Extreme Challenge 100 miles). 

Den här gången hade vi äran att ha Craft som huvudsponsor och förutom ett antal priser per intervalltävling så bidrog de också med ett superhäftigt pris — nämligen träningskläder till ett värde av 10000 kr! För att vinna priset behövde man blogga om eventet inom en vecka och också skriva en motivering till varför man vill/behöver/inte kan motstå att få träningskläder ur Crafts senaste kollektioner. 

Vi fick in många riktigt bra bidrag varav några är värda ett extra omnämnande.
Lotta Thörn hade intervjuat hela sin familj om vad de tyckte om dygnet och hennes man svarar bland annat så här på frågan om han tyckte att hon sprang mycket eller lite: "I förhållande till vad? För dig är det inte långt. För mig är det en lagom lång bilfärd."
Mats Bohman skriver väldigt humoristiskt och träffande och avslutar sitt inlägg med orden "Min slutsats blir: livet är för kort för att inte springa långt. Smörj in skinkorna i vaselin och köp två chipspåsar på extrapris så har du lagt grunden för att börja ultra. Definitionen för ultra får nog alla göra själv men när du tycker att du sprungit lång, spring då dubbelt så långt – då börjar ultran :)"
Susan Hietamäki slår distansrekord rejält (från 33 km till 80 km på ett dygn) och beskriver väldigt inspirerande hur hon lyckas lura sig själv gång på gång att ge sig ut ännu en gång. Bra tips här för den som har svårt att ta sig över trappsteget!

Men vår vinnare av bloggtävlingen i #1milvartredjetimme 21 mars 2015 blev Maja NygrenGRATTIS!
Med mycket humor och kärlek berättar hon om dygnet som innehöll migrän, mycket snö och minusgrader, söta barn och lite kreativitet för att få till alla intervallerna. Blogginlägget börjar så här:

"Många gånger har jag gjort bort mig. Vid ett tillfälle lyckades både kränka och förminska en person med en enda mening . Jag sa:  ”alla friska kan genomföra ett maraton”.

Nu vet jag bättre. Alla kan inte springa långt men de allra flesta av oss kan klara av så mycket mer än vad vi tror. Olika förutsättningar och insatser ger olika resultat. Så är det i alla fall. Med det sagt, så klarar inte alla av att springa 1 mil var tredje timme under ett helt dygn. Ultraintervaller."
Läs hela inlägget ->


Här följer fler fantastiska blogginlägg från deltagare som sprang trots att de varit ute och festat (inte något vi rekommenderar, men ändå); som badade i iskallt vatten och som klädde ut sig till otäcka vålnader.
Vi är alla vinnare som utmanar oss själva att flytta fram våra gränser! Läs och njut!

Coyntha Sedvall
Christoffer Eriksson
Pelle Nyberg
Fredrik Wirenmark
Hanna Sülau
Oskar Henriksson
Tommy Bryntse
Kattis Larsson
Tone Yvonne Killengren
Carina Lindbäck
Elisabeth Ankarcrona
Fredrik Persson

Stort tack till Craft för priserna som fick våra deltagare att utmana sig lite extra <3