Ultraintervallmeditation

En gång i höstas när vi körde #1milvartredjetimme på facebook ville det sig inte bättre än att både Ellen och jag blev sjuka precis innan. Det kändes först lite som en katastrof, vi hade ju arrangerat ett helt fb-evenemang och allting, men ganska snart vände vi på perspektivet och funderade på vad vi kunde göra, istället för vad vi inte kunde. Jag kom då på idén att meditera var tredje timme - något som både under tiden och efteråt kändes som en fantastisk upplevelse för både kropp och själ. Nu är det dags igen. För att klara ett ultralopp är det som sagt inte bara att orka springa länge som är viktigt, magen och det mentala är minst lika viktigt. Och om det mentala nu handlar om att möta sig själv så är det väl lika bra att träna på det ordentligt. Dags för ett långpass. Eller till och med ett ultralångpass.

I normala fall har jag ambitionen att meditera 2 x 20 min varje dag. Fast nu tränar jag inför en 24 timmarslöpning så då kan jag tänka mig att det behövs lite mer. Planen är ungefär så här:

05:00 Meditation 60 min, plus yoga 09:00 Yoga 20 min, meditation 30 min 12:00 Meditation 45 min 15:00 Yoga 20 min, meditation 30 min 18:00 Yoga 20 min, meditation 30 min 21:00 Meditation 45 min 23:00 Meditation 60 min

Vi får se om det är tillräckligt för att möta några demoner... Men ett häftigt ultraintervallspass inför Endurance 24h i Espoo är det i alla fall!

/Johnny