Höjdmetersjakt i Hammarbybacken

Folk undrar vad vi pysslar med. Tittar nyfiket och frågar: Are you playing a game?

Och det är ju precis vad vi gör! Vi springer. Bara för att det är roligt :) Upp och ner, olika brant, olika fort. Stannar och pratar, stannar och skrattar och diskuterar vilken väg upp vi ska ta nästa gång. 

Nu var det inte så snöfritt och fint som på bilden, men ändå. För mig blev det 786 positiva höjdmeter. 

Roxen och jag samlar höjdmeter i utmaningen #JanuariJakten2015. Och idag sprang vi i Hammarbybacken. Utmaningen handlar i korthet om att springa så många höjdmeter som möjligt under januari, detta i förhållande till hur mycket man brukar springa och för att utmana sig själv (länk till Facebook-eventet). Klockren utmaning för mig nu när jag behöver bli #UTMBstrong!

Det började med att Roxen satte upp ett högt mål, 15 000 positiva höjdmeter. Så då tänkte jag att jag jagar hans mål. Fast på mitt eget sätt. En vecka kvar. Just nu strax över 11 000 så det känns som att det kan gå! 

Många av mina höjdmeter är samlade på löpband på Actic Kista. Där finns nämligen två löpband som går att ställa in på 20% lutning. Att få ihop 1000 höjdmeter på en timme är lättare när man kan springa rakt uppför hela tiden. 

Imorgon blir det lite mer magiska löpbandhöjdmeter och kanske lite simning också i poolen på Actic Kista. Roxen tyckte dock att jag ju inte kunde slösa bort tid genom att bara simma, utan såklart måste samla höjdmeter där också. Genom att kanske dyka till botten och sen simma upp till ytan ett antal gånger? Borde såklart bli ett några meter det också ;) Det kanske finns fler kreativa sätt att samla höjdmeter....

Först var vi bara tre som sprang...

Och sen fick vi sällskap av Stefan och Kiki som var riktigt starka och sprang på bra både uppför och utför!

Ju brantare desto bättre!

Och sen blev vi bjudna på världens godaste (och nyttigaste) kaka efteråt! Tack Ingemar <3

Daniel "Roxen" Roxvrets blogg hittar du här: http://roxvret.se

/Ellen