TOM med TomTom

Äntligen är det dags för årets första test i skarpt läge! Sitter formen där den ska? Kanske har jag glömt bort hur man springer fort i trixig terräng? Det där 6-dagarsloppet var ju ett enda långt runthasande på asfalt där man knappt behövde lyfta fötterna. Och som formtest räknas 6-dagars knappast — det är som en livstid, det går upp och ner, man hinner bli sjuk och bli frisk och allt möjligt annat under tiden. Men helgens traillopp är däremot i en helt annan kategori!

Bild från TOM 2016,  Bergslöparna

Bild från TOM 2016, Bergslöparna

På lördag går Trail Och Mustasch (TOM) i Motala som arrangeras av våra vänner Bergslöparna. En 30 km (eller 14 km) lång terrängbana där man verkligen har möjlighet att springa skiten ur sig. Vi har gått och sneglat på det här loppet ett par år. Det är roligt med lopp som har en egen profil. Till exempel måste du bära mustasch vid målgång av TOM — antingen äkta, lösmustasch eller ditmålad, annars blir du diskad. TOM arrangeras till minne av Tom Bjernerud som omkom i en lavinolycka i Hemsedal 3 januari 2013. 10 april 2017 skulle Tom ha fyllt 37 år och Tom älskade mustascher — därav mustasch-kravet!

Bild från TOM 2016, Bergslöparna

Bild från TOM 2016, Bergslöparna

Bild från TOM 2016,  Bergslöparna

Bild från TOM 2016, Bergslöparna

Det är klart att det egentligen är alldeles för ”kort” för oss. Ingen av oss är speciellt konkurrenskraftig när det kommer till att springa snabbt, så därför behöver vi lopp som tar kring 24h eller mer för att dra nytta av våra mer tjurskalliga styrkor. Så att ställa upp i ett kortare lopp ger inte bara bra träning, det tar oss dessutom utanför vår komfortzon på ett möjligen lite bakvänt sätt, men det är hursomhelst det man behöver göra för att utvecklas.

TomTom Adventurer GPS Outdoor Watch

TomTom Adventurer GPS Outdoor Watch

Sen passar TOM väldigt bra för att testa den nya TomTom-klockan Adventurer också. Jag har lekt lite med den några veckor utan att riktigt komma fram till vare sig bu eller bä. Den behöver helt klart en riktig prövning. På många sätt är klockan oerhört smidig och allround. Man får allt-i-ett. Pulsmätning på handleden (har både sina för- och nackdelar), GPS med karta och hitta-hem-funktion, höjdmeter, stegräknare och kaloriförbrukning. Samtidigt är jag lite fundersam över när jag verkligen har använding av alla dessa funktioner och om det är idealiskt att ha allt i samma enhet? Men med Adventure-stämpeln på klockan känns det givet att ett äventyrligt traillopp är den perfekta testmiljön! 

Josefin Forsell från Bergslöparna i snygg blå mustasch!  Bild från TOM 2016,  Bergslöparna

Josefin Forsell från Bergslöparna i snygg blå mustasch! 
Bild från TOM 2016, Bergslöparna

Oavsett ska det bli härligt att få komma ut och lufta benen lite i helgen och om du är där, lova att du hejar på oss! Både Ellen och jag springer och ska i alla fall göra vårt bästa för att inte glömma mustaschen!

PS. Har du inget bättre för dig i helgen så släng in en anmälan och spring TOM du också!
Info finns här >

/Johnny