Långpass i snö

Idag borde man egentligen ha sprungit Årets första långpass. 60 km sociallöpning runt hela Stockholm i olika fartgrupper, kanske 250 löpare totalt och såklart en mäktig och inspirerande upplevelse. Johnny sprang i 5:45-gruppen och hade en fantastisk dag. Jag tog med mig Mirja ut på långpass på Roslagsleden istället.

Fast egentligen var det hon som tog med sig mig, för när jag sa att hon inte fick springa 60 km på asfalt så kom jag samtidigt på att jag nog inte heller borde springa så långt på asfalt. Både Mirja och jag mår mycket bättre på stig. Alltså föreslog hon 3-4 timmar på Roslagsleden. 

Bilderna ovan är tagna på exakt samma plats med 2,5 timmars mellanrum! När vi startade passet var det nämligen grönt och nästan höstlikt ute, till och med lite sol tittade fram. Efter en stund började fina små flingor dala ner för att efter en stund fullkomligt vräka ner. 

Mirja hälsar lite på grisarna vid eko-gården Husa gård. 

Efter nästan 12 km på grusväg och stig var det dags att vända hemåt igen. 

Väl hemma igen var vi lite lagom frusna. Superhärliga 3 timmar och 40 minuter i lugnt tempo med mycket prat och ett magiskt snöfall som vägde upp för alla snöfria dagar i december. Passade också på att hårdtesta Merrell All Out Terra Ice WTPF, dubbade vinterskor. Recension kommer på myrunning.se inom kort!

/Ellen

#ultimatedirection #inov8 #craftsportswear #merrell #smartwool