SSCS 2018 — Norge levererar!

Äntligen var det dags för vårt SSCS 2018 (Sea-to-Sky Camp Sunnmøre, 4-10 augusti)! En löparresa till fjäll och fjord i de Norska Sunnmörs-alperna som också kallas för Nordens Chamonix. Vi tog med oss ett härligt gäng äventyrslystna löpare och trots att väderleksrapporten inte såg så lovande ut när vi kollade dagarna innan, så fick vi solglimtar varje dag. I år var deltagarna som tokiga i att bada efter löpturerna och hoppade i både i iskalla bäckar och något varmare fjordar. Skön återhämtning för trötta ben! 

Njut av bilderna och är du sugen på att följa med nästa gång så gör gärna en intresseanmälan
Norge-resan SSCS återkommer sommaren 2020.


Dag 1: Över två toppar och ner till Stranda

Vi började med en tur där vi sprang direkt från huset och tog oss över de där bergen vi hade spanat på när vi kom kvällen innan. Många regnbågar senare hade vi sprungit och scramblat oss 1000 höjdmeter uppför och 1400 nedför... Härligt att få springa i mål på kajen i Stranda!


Dag 2: Topptur till Slogen, "Drottningen av Sunnmöre"

Slogen bjöd på spänning på hög nivå! Enligt en bok vi läste i kvällen före så skulle turen upp till Slogen, 1564 möh vara "ikke så vanskelig", vilket betyder "inte så svår" och Visit Norway skriver att toppen är "relativt enkel att bestiga". Det här kanske vissa av deltagarna inte riktigt håller med om, men som tur var hade vi bra väder för annars hade det nog känts lite väl spännande! Utsikten från toppen var makalöst vacker och man känner sig både stor och liten på samma gång när man ser ut de gröna ängarna och de små byarna vid Hjørundfjorden. Vissa avslutade turen med dopp i iskall bäck!


Dag 3: Långlöpning i Valldal och topptur till Mefjället

Ellen beskrev den här dagen som "scramblingsfri" och mest bestående av lättlöpta böljande stigar. Vad som är böljande och inte är nog mer en åsiktsfråga än en faktauppgift, och efter den här turen ändrade Ellen sina beskrivningar till "böljande stenar (inte stigar!) uppför" för att vara på den säkra sidan ;) Mefjället bjöd kanske inte på den högsta toppen i området men den var jämförelsevis lätt att bestiga och nedförslöpningen var fantastiskt härlig! 


Dag 4: Vertical K upp på Saksa

Det här var egentligen tänkt att vara en vilodag, och eftersom turen brukar ta kring 3 timmar så är det kanske att räkna som vila jämfört med veckans övriga dagar... Men att göra en Vertical K (en vertikal kilometer) upp på Saksa är rätt tufft! 1000 höjdmeter på 3,5 kilometer indikerar att det är ganska brant. Den här dagen hann vi också med lite extra fotostopp på vägen hem och fick en lång härlig eftermiddag på altanen.


Dag 5: Ultralång äventyrsdag

Vi hade sett fram emot den ultralånga äventyrsdagen hela veckan! Men vad var det med den här turen som skulle ta så lång tid, undrade deltagarna? 8-10 timmar och "bara" 20 kilometer? Nu visade det sig att det bara tog 7-8 timmar för årets grupp, men turen kändes nog så tuff ändå. Terrängen var utmanande och turen innehöll verkligen allt; vacker stiglöpning, pirrande scrambling, obanad myrlöpning, sol, regn och häftiga vyer. Ganska många gånger såg deltagarna tveksamma ut och frågade "ska vi verkligen upp/ner där?".

Att Johnny och Johan bjöd på kaffe på första toppen var en härlig bonus! Och på slutet var det många som var trötta och tog varje tillfälle att få lägga sig ner en liten stund... 

TACK alla fantastiska deltagare som gjorde Sea-to-Sky Camp Sunnmøre 2018 till en oförglömlig upplevelse! Och stort tack till lägrets sponsorer Injinji, Craftsportswear och Pickybars <3

Tack för bild-bidrag Patrik, David, Alexandra mfl!

Vi ses nästa gång!

/Ellen och Johnny

468D1A47-1F7A-4289-B0E1-8E969B533AE1.JPEG