#048 - Kristina Paltén, den rädda löparen

#048 - Kristina Paltén, den rädda löparen

Det här är andra avsnittet vi träffar äventyraren Kristina Paltén. Kristina har precis släppt sin nya bok Den rädda löparen som handlar om hennes ensamlöpning genom Iran. Vi pratar hjälplöshet, 6-dagars och förberedelser. Men allra mest rädslor, både rationella och icke-rationella.

#047 - Lyssnarfrågor om bland annat träningsvolym, fettförbränning och smärta

#047 - Lyssnarfrågor om bland annat träningsvolym, fettförbränning och smärta

Dags för fler lyssnarfrågor! Den här gången handlar det bland annat om veckovolym, längden på löppass, backträning, fettförbränning, LCHF till vardags och på tävling och hur man räknar ut ett vettigt tävlingstempo baserat på sitt MAF-tempo. Vi pratar också om smärta under ultralopp och vad som skiljer eliten från motionären...

#046 - Naprapat-Svempa bygger en hållbar kropp

#046 - Naprapat-Svempa bygger en hållbar kropp

Naprapat-Svempa är grundaren och mannen bakom Art of Training. Han har blivit utsedd till årets naprapat och har arbetat med många olika typer av idrottare. Vi pratar om kroppen som helhet utifrån naprapatens perspektiv och varför man behöver ha vissa grundläggande komponenter i kroppen på plats innan man ger sig ut i löparspåret.

#045 - Varför bryter man?

#045 - Varför bryter man?

Varför bryter man ett ultralopp? Det här är ett otroligt spännande ämne som handlar mycket om mental inställning. Hur tacklar man de negativa tankarna när de kommer? Och varför är en DNS (Did Not Start) bättre än en DNF (Did Not Finish)? Vi delar med oss av våra erfarenheter och ringer också upp en expert på varför man bryter...

#044 - Magnus Myhrborg, race report från Survival Run Nicaragua

#044 - Magnus Myhrborg, race report från Survival Run Nicaragua

I det här avsnittet pratar Johnny med Magnus Myhrborg. Han har precis kommit hem från Nicaragua efter att, i lag med Erik Froode, blivit först i världen med att klara av Survival Run Nicaragua. Det här är ett lopp som börjar med att deltagarna får svära eden: "If I get hurt, lost, or die, it is my own damn fault”.

#042 - Vi pratar om vanliga löparskador

#042 - Vi pratar om vanliga löparskador

Löparknä, hälseneinflammation och hälsporre... I det här avsnittet pratar vi om de vanligaste löparskadorna och vad man kan göra för att undvika dem. Vi delar med oss av konkreta tips på övningar som du kan ta till när du känner av en löparskada, men också hur du ska träna för att förebygga skador. 

#040 - Simon Gustavsson och Umara

#040 - Simon Gustavsson och Umara

Vi träffar Simon Gustavsson från Prestera Mera-podden och pratar om energi och sportdryck. Är det rätt typ av energi? Och vad gör det egentligen för nytta? Tillsammans med Tommy Ivarsson har Simon startat sportenergiföretaget Umara, men förutom att gilla sportdryck så älskar Simon att experimentera med sin egen kropp och ta sig an extrema utmaningar. 

#038 - Johanna Bygdell på väg mot världseliten

#038 - Johanna Bygdell på väg mot världseliten

Johanna Bygdell är orienteraren som genom ett par helt fantastiska lopp visat att hon hör hemma i världseliten inom ultra. Hon debuterade på 100 miles i april 2017 på TEC och trots att hon hatar varvbanor satte hon nytt banrekord och vann overall på den galet snabba tiden 15 timmar och 10 minuter. 

#037 - Sten Orsvärn

#037 - Sten Orsvärn

När Sten Orsvärn 2016 vann TEC 200 miles och slog nytt banrekord så höll han ungefär samma tempo som man behöver hålla för att sätta svenskt rekord på 48-timmars — fast i TEC-skogarna med allt vad det innebär. Lyssna på ett riktigt ultrasnack där Sten delar med sig av konkreta tips för hur man ska ladda inför riktigt långa utmaningar!

#036 - 6-dagars är ultralöpning på sin spets

#036 - 6-dagars är ultralöpning på sin spets

I det här avsnittet pratar vi om 6-dagars och hur det känns att springa långt flera dagar i rad. Johnny berättar om sina mål och hur han tänker ta sig dit. Siktet är inställt på svenskt rekord, men Johnny avslöjar att det bara är ett steg på vägen mot hans största utmaning någonsin... Lyssna så får du höra vad det är!

#034 - Energiplan under ultralopp

#034 - Energiplan under ultralopp

Den här gången pratar vi om energiplan på ultralopp! Många av de frågor vi får handlar om hur man ska lägga upp en vettig energiplan när man springer ultralångt och vi har samlat alla era energifrågor i ett avsnitt! Vi svarar bland annat på hur många kcal man bör försöka få i sig per timme och vilken typ av energi som är vettigt att ta med sig när man bär det mesta själv. Välkommen att dyka ner i energiträsket med oss!

#033 - Johanna Andersson, yoga-guru

#033 - Johanna Andersson, yoga-guru

I det här avsnittet träffar vi Johanna Andersson, också känd som Yoga Johanna. Många har upptäckt att yoga är ett bra komplement till löpning, men att det skulle finnas så många paraleller mellan just ultralöpning och yoga, det vissste vi inte! Lyssna på ett inspirerande avsnitt om yoga där du också får många konkreta tips för hur du som löpare kan använda yogan i vardagen!

#032 - Introduktion till ultralöpning

#032 - Introduktion till ultralöpning

Det här är avsnittet för dig som kanske är ny inom ultralöpning eller går och funderar på om ultra kan vara något för dig. Hur långt behöver man springa för att det ska räknas som en ultradistans och hur gör man för att komma igång? Vi går igenom vad ultra innebär och vad som krävs i form av träning, utrustning och energi. 

#031 - Sandsjöbacka Trail, en race report

#031 - Sandsjöbacka Trail, en race report

I helgen deltog vi i vinterns största traillöpnings-helg, Sandsjöbacka Winter Trail! 1300 löpare, sex olika distanser och massor av lera och härliga upplevelser! Här kommer vår race report och det är inte en vanlig race report, vi har nämligen fått med oss tävlingsledare Anne-Marie Nedevska och banläggare Robert Rundqvist också!

#030 - Björn Suneson, coast-to-coast-löpare

#030 - Björn Suneson, coast-to-coast-löpare

Björn Suneson är en legend. Snart 70 år gammal är han den människa som har korsat den amerikanska kontinenten till fots flest gånger, nämligen hela fem gånger. Och detta har han gjort själv, utan följebil och med alla sina saker i en babyjogger. Trots att han har gjort flera superlånga ensamlöp och snittar 10-15 mil i veckan, så ser han inte sig själv som ultralöpare.

#029 - Frågor och svar

#029 - Frågor och svar

Nu kör vi vårt första avsnitt med lyssnarfrågor! Den här gången svarar vi bland annat på hur man ska träna inför Ultravasan 90, om man måste gå vägen via 12-timmars innan man ger sig på 24-timmars och hur man pysslar om sina fötter under långa ultralopp och hur man bör lägga upp en tempoplan och en energiplan!